Proverite: Da li mačke više vole društvo žena ili muškaraca?

T. L.

sreda, 06. 11. 2019. u 09:10

Проверите: Да ли мачке више воле друштво жена или мушкараца?

Depositphotos

Naučnici su otkrili da su mace nezajažljive u potrebi za pažnjom i maženjem

AKO ste se pitali zašto se mačke uvek više "motaju" oko žena, to je zato što daleko više uživaju u njihovom društvu - pokazalo je istraživanje Odseka za bihevioralnu biologiju Istraživačkog centra Konrad Lorenc Univerziteta u Beču.

Naučnici su otkrili da su mace nezajažljive u potrebi za pažnjom i maženjem. A kako žene sa njima provode daleko više vremena od muškaraca, više im se i posvećuju, a one to osećaju i uzvraćaju ljubavlju. Zanimljivo je da mačka češće bira gazdaricu umesto gazde, jer su im karakterno sličnije.

Osim toga, pripadnice slabijeg pola imaju nežniji glas, a mačke, kao i deca, više reaguju na mekše tonove. Žene generalno imaju i finije ruke i dodir od muškaraca, pa kada maze mace, čine to nežnije i one više uživaju. Naučnici su zaključili i da je najvažnija potreba ovih životinja da budu site, a da su dame sklonije da ih hrane.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Mihailo Vuković

06.11.2019. 13:14

Sve mačke vole nežno milovanje i češkanje određenih delova tela ali ne predugo . Zato vole dugo sedenje u krilu ili ležanje na vama . Korist je provereno obostrana .