Povodom 140 godina od dolaska poentera u Srbiju i Aleksinac, Kinološko društvo "Milivoje Prendić" iz Aleksinca i "Poenter-seter" klub Srbije organizovali su specijalizovanu izložbu poentera sa dodelom kandidature CAC. Manifestacija je održana u gradskom parku Brđanka u Aleksincu. Na izložbi je bilo prijavljeno 60 pasa iz Srbije i inostranstva, a sudili su Ivo Đeminijani i Đani Fulđenci, renomirane sudije iz Italije.

Delegat na izložbi bio je Duško Šormaz, a počasni gost specijalke bio je Silvio Mareli, predsednik svetskog poenter seter kluba.


Pobednici

Razred mladih – naj mužjak Aleksandros Dark, vl. Aleksandar Gavrilović iz Leskovca.

Najlepša ženka, ujedno i najlepši mladi pas izložnbe je Rina od Ivanića, vl. odgajivačnica "Od Ivanića" iz Kruševca.

Razred zrelih – najlepši mužjak T-Paco "Od Ivanića", vl. istoimena odgajivačnica.

Najlepša zrela ženka, koja je istovremeno postala najlepši zreli pas specijalke je Big Queen del Duda, vl. Petar Rajković iz Svilajnca.

Ovu specijalizovanu izložbu u potpunosti je podržao Kinološki savez Srbije čiji su predstavnici poželeli da ona preraste u tradicionalnu specijalku na ovim prostorima.

Razred zrelih, naj mužjak i naj ženka (najlepši pas specijalke)

- Tragali smo za podacima iz 19. veka kako bismo pokazali svetu da imamo čime da se ponosimo. Čovek čije ime nosi naše društvo još tada, 1878. godine je na poklon dobio prvog poentera od generala Đure Horvatovića - izjavio je Toplica Zdravković, predsednik KD "Milivoje Prendić" i dodao da je tradicija na našoj strani, zbog čega smo u obavezi da radimo na njenom očuvanju.

Učesnici specijalke poentera