Od visećih džakova do drvenih gajbica: Predstavljamo vam kreativna rešenja za skladištenje igračaka

B. J.

03. 12. 2019. u 17:45

Од висећих џакова до дрвених гајбица: Представљамо вам креативна решења за складиштење играчака

Depositphotos

Efektne su drvene gajbice ofarbane u belo, dok su platnene korpe sa ivicama od ratana praktične jer možete da ih gurnete ispod stola

MALO-malo pa nagazite na neku dečju igračku, a dogovor sa vašim mališanima da ih redovno pokupe za sobom uvek je kratkog daha. Međutim, ukoliko im prostor za njihovo odlaganje učinite atraktivnim i zanimljivim, oni će lakše prionuti na taj posao, a i soba će im izgledati lepše. Postoji mnogo kreativnih rešenja za "skladištenje" igračaka, a mi vam predstavljamo samo neka od njih, trenutno najpopularnija.

Fioke u obliku kocke mogu biti naslagane u dva reda, a izgledaće potpuno bajkoliko ukoliko na sredini budu imale prorez u obliku srca, kroz koji ćete ih otvarati i zatvarati. Kad tome dodate pastelne boje i tufne, dobili ste veoma funkcionalan, a vizuelno efektan deo nameštaja, u koji mogu da stanu baš sve igračke vaših najmlađih. Ako biste ovu policu okrenuli vertikalno, a umesto onih kocki postavili, u pojedine šupljine, neke drugog dizajna, sa rupicama na sredini ili platnene, sa poklopcem, u vedrim bojama, a u "prazne" kocke ubacili slikovnice i dečje crteže, dobili biste potpuno drugačiji deo nameštaja. Klasične kutije za odlaganje takođe su dobro rešenje, a mogu da budu od tvrđeg kartona, drveta ili plastike. Trenutno su moderne nežne boje, kao i tufne, pa sa tim dezenima nećete pogrešiti.

Zanimljiva ideja su i stilizovane drvene gajbice, ofarbane u belu boju, ali premazane tako da izgledaju kao starinske, kao i platnene korpe sa ivicama od ratana, koje lako možete da gurnete ispod dečjeg stola od svetlog drveta, a da pritom izgledaju lepo. Takođe, na stranicu bilo kog dela nameštaja možete da postavite raznobojne kuke, na koje ćete obesiti džakove vedrih boja i različitih veličina. U njih će vaša deca sa radošću ubacivati omiljenog medu ili čitavu "četu" igračaka.

Rešenje za manji prostor je viseća mreža za igračke, sa nekoliko nivoa i velikim rupama na svakom od njih, kroz koje može proći sve, od sitnica do krupnijih predmeta. Zakačite je za kuku na plafonu. Drvena škrinja, čiji je poklopac tapaciran tako da se na njemu može udobno sedeti, zbog svoje multifunkcionalnosti još jedna je od dobrih ideja – u nju možete da složite sve igračke, a kada se zatvori izgleda moderno i rustično.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije