AKO ih je previše na jednom mestu mogu da deluju hladno. Ali, ukoliko se odlučite za samo jednu metalnu stolicu, imaćete šik detalj u domu, ma gde da je stavite - u radni kutak, deo prostorije namanjen za čitanje, u spavaću sobu ili centralni deo dnevne u kojem provodite najviše vremena.


U zavisnosti od toga gde je stavite, bilo bi dobro da ovu žičanu priču povežete nekim slično urađenim detaljem, na primer korpom kraj radnog stola ili isprepletanim stočićem za kafu čija unutrašnjost može da posluži za odlaganje jastučića.


Masivne stolice od metala ili nešto lakše sačinjene od isprepletanih čeličnih žica, zahtevaju dodatnu "opremu" kako bi bile udobne, bilo da je reč o jastucima ili omiljenom ćebencetu. Međutim, opredelite li se za znatno skuplji model, na kom su rukohvat i postolje metalni, a sedalni i deo naslona izrađeni od kože, svaki dodatak je suvišan.


Ovakva stolica ne samo da je udobna, već može da postane "lična karta" vašeg stana, komad nameštaja koji odaje vaš stil kada je reč o uređenju enterijera. Isto važi za model na kom su iskombinovani metal i ratan.

Atraktivno izgleda i stolica izrađena po uzoru na trpezarijske, strogih linija i bez rukohvata, ali koju posebnom čini zlatni sjaj metala. Možda vam je prva pomisao da joj kraj kreveta u spavaćoj sobi nikako nije mesto, ali pokušajte da odstupite od onoga što se podrazumeva i uživajte u eleganciji "pridošlice" u domu.


Još ako u neposrednoj blizini imate poneki detalj takođe zlatnog sjaja, recimo ram za fotografiju ili vazu, vaša stolica neće biti usamljeno ostrvo koje se tek tako tu našlo, nego drag gost za kog je odavno čuvano upravo to mesto.