Ograde su najefikasniji način za ograničavanje vašeg imanja od susednih parcela i najbolje rešenje da zadržite decu i ljubimce u dvorištu, a strance van njega. Ugradnjom ograde štitite svoj posed, svoju kuću, porodicu i svoju privatnost.

Kada planirate kupovinu ograde, porazmislite o tome za koje svrhe vam služi dvorište i ko će ga sve koristiti. Na taj način lakše možete suziti izbor.

U nastavku teksta razmotrićemo stavke o kojima treba da razmislite kada je ograda u pitanju. Od kog će biti materijala? Da li će se ograda koristiti da zaštiti vašu privatnost ili da vam pruži sigurnost?

Kada razmislite o svim opcijama, znaćete koji tip ograde odgovara vašim potrebama.

Daćemo vam i bonus predloge kako da zaštitite i sačuvate svoju kuću i svojinu dugi niz godina.

Materijal za ograde

Drvene ograde

Kada tražite materijal koji može biti korišćen na različite načine, ne možete pogrešiti sa drvetom.

Drvene ograde postoje u različitim oblicima i veličinama, a kada ne možete naći baš onakvu kakvu ste zamislili, možete je poručiti.

Drvene ograde se uglavnom proizvode u obliku panela koji mogu biti različitih visina i dimenzija.

Ograde manje visine efikasno sprečavaju decu i kućne ljubimce da istrče na ulicu, dok se one više najčešće koriste kao zaštita od buke i radoznalih pogleda.

Lepota drvene ograde je u tome što može da se ofarba kako god želite, pa ćete dobiti unikatnu ogradu u čijoj ćete lepoti uživati.

Međutim, mana je održavanje. Za razliku od aluminijuma i vinila, drvo je organski materijal koji vremenom propada. Uprkos tome što se za ograde koristi drvo tretirano za spoljnu upotrebu, ono će pre ili kasnije istruliti.

Drvo se širi i skuplja prilikom promene vremenskih uslova, pa se i spojevi vremenom olabave i potrebno ih je popraviti.

Drvena ograda i njeni delovi zahtevaju tretiranje preparatima koji produžavaju njen vek trajanja.

Koja je namena ograde?

Ima više razloga zašto treba koristiti ogradu.

Ograđivanje dvorišta nije samo zatvaranje dece u krugu dvorišta već je i način da ih držimo na sigurnom, pa je bitno da ograda bude takva da dete kroz nju ne može da se provuče ili da je preskoči.

Ako kupujete ogradu radi očuvanja privatnosti, važno je da imate na umu njenu visinu i to koliko će vam zaklanjati pogled na ulicu. Takođe, štiti od upada lopova na vaš posed, pa vam pruža bezbrižnost i miran san.

Letvice ograde mogu biti raspoređene tako da joj daju dubinu ili mogu stajati priljubljeno i pružati vam osećaj privatnosti.

Razmaknute letvice omogućavaju protok vazduha, ali ako su previše raširene, ne zaustavljaju poglede znatiželjnika.

Pored ograde, koja štiti vaše dvorište, valjalo bi se pozabaviti i zaštitom same kuće. Fasada predstavlja zaštitnu opnu vašeg doma i njeno poboljšanje je ključno za dugotrajnu bezbednost, udobnost i dugovečnost vašeg doma.

Fasadna cigla - dugogodišnji čuvar vašeg doma

Fasadna cigla je idealna za oblaganje vaše kuće jer zimi obezbeđuje toplinu, a leti održava prijatnu temperaturu u vašem domu.

Jeste da je skuplja nego većina drugih načina oblaganja fasada, ali je zato dugotrajnija i generacijama će čuvati vaš dom od spoljašnjih uticaja, požara i vremenskih uslova. Od prirodnog je materijala, nije otrovna i otrporna je na šteočine.

Fasadna cigla je najbolji izbor za vas i vaš džep jer smanjuje potrošnju električne energije i ne zahteva nikakvo specijalno održavanje.

Garažna vrata - pouzdana zaštita vašeg četvoročotkaša

Garažna vrata su ključan faktor za bezbednost vašeg automobila, ali i kuće, ukoliko se iz garaže može pristupiti vašem domu.

Postoje segmentna, rolo, bočna garažna vrata, a koja ćete odabrati zavisi od vaših potreba i vašeg budžeta.

Za koja god da se odlučite, dobićete efikasnu zaštititu od lopova, a automatizovani modeli će vam olakšati život jer će te ih otvarati pristskom na dugme.

(PR)