Dnevna soba u potkrovlju (FOTO)

M. D.

18. 10. 2017. u 18:13

Дневна соба у поткровљу (ФОТО)

Shutterstock

Uređenje dnevne sobe na poslednjem spratu je izazov. Kako urediti dnevnu sobu da zadrži šarm potkrovlja, a da savlada mane, poput nedostatka svetla i kosina koje "jedu" prostor - pitanje je kojim se bave dizajneri

Mnogi vole potkrovlja jer su ušuškana, topla i asociraju na bajkovite čardake. Ali dok spavaća soba u potkrovlju zaista ima svoje čari, uređenje dnevne sobe na poslednjem spratu je izazov. Kako urediti dnevnu sobu da zadrži šarm potkrovlja, a da savlada mane, poput nedostatka svetla i kosina koje "jedu" prostor - pitanje je kojim se bave dizajneri.

Odgovor je jednostavan - samo treba biti hrabar. Dekoraciju uslovljava niz detalja - koliko ima kosina, krovnih prozora, svetla.

* Ako je u pitanju visoko potkrovlje, napravite spavaću sobu na galeriji koju ćete sa dnevnim delom povezati stepenicama. Možda ćete morati da pravite nameštaj po meri kako ne biste gubili prostor u uglovima. Za efekat topline poslužiće zidovi u bež boji i nameštaj od mekanih materijala, poput pliša. Ako imate biblioteku, izložite je pogledima jer se knjige odlično uklapaju uz potkrovlja.

* Dnevna soba u potkrovlju može se urediti u orijentalnom stilu sa persijskim tepisima, rustičnim materijalima, toplim bojama, etničkim šarama. Zanimljiv je i seoski stil kom će doprineti jastučići sa cvetnim motivima i beli nameštaj.

* Savet plus: Neka slobodno ostanu vidljive grede koje možete obojiti u belo ili ostaviti u boji drveta, u zavisnosti od ostatka enterijera.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ilijA V

18.10.2017. 22:58

Ipak je bilo bolje potkrovlje sa dimnjenom slaninom, suvim rebrima, podkolenicama, prsutom.............UH!