PROSTOR za kola često zauzima najveći i najlepši deo dvorišta što je dovoljan razlog da se uređenju ovog dela vrta posveti posebna pažnja.

Ulazna vrata u dvorište je najčešće i glavna kapija kroz koju se ulazi u kuću, iako većina nađe način na lepim posudama sa zanimljivo oblikovanim zimzelenim drvećem, prozorskim sanducima sa sezonskim cvećem i puzavicama ukrase prilaz ulaznim vratima. Međutim, dugački betonski put za kola sa izgaženom travom i cvećem "bode oči".

Jedan od najjednostavnijih načina da se ulepša prilaz za kola je da se umesto dve betonske trake taj prostor poploča ciglama. Ukoliko su lepo postavljene, uz malo cvetnica sa strane, uklopiće se u zelenilo koje se nalazi u ostatku vrta.

Još jedan način je da se ukomponuju trava i tvrdi materijal. To se lako radi uz pomoć betonskih kocki sa rupama iz kojih raste trava, koju treba redovno sejati i zalivati. Takođe, od betona mogu da se naprave i zanimljivi okrugli oblici i, u prostor između njih, poseje trava.

Treći način je da se pospe šljunkom, jer beli šljunak izgleda dekorativno i odbija svetlo, a lepo se kombinuje sa svim biljkama u vrtu.

Međutim, ko nema novca za takvu investiciju može da ukrasi i postojeće betonske trake. U sredinu treba sejati travu ili, još bolje, saditi niske biljke i dati akcenat višegodišnjim poput seduma ili čuvarkuća. Sve biljke u sredini i oko prolaza za automobile moraju da budu i ozdržljive i dugotrajne. Takva je majčina dušica koja je niskog rasta, višegodišnja je, brzo se širi i ima lepe ljubičaste cvetove.

Sa strane puta može da se formira leja sa cvetnicama koje će sezonski cvetati, a ređaju se po visini. Kraj prolaza treba da budu prve najniže poput viola, lepog jove, noćne frajle, kao i prkosa koji se brzo obnavlja i podnosi ekstremne uslove života. Ove cvetnice će, možda, morati da se seju svakog proleća, ali u drugom redu će se nalaziti lukovice koje se sezonski pojavljuju. Uz zid ili ogradu uvek treba birati žbunaste biljke poput cenotusa, božura i sličnih perena.