Dekoracija stola: Tradicionalno i moderno

Suzana Bijelić

31. 12. 2013. u 09:08

Ako volite kitnjastiju i modernije ukrašenu trpezu, u vazu stavite granu drveta sa raznobojnim ukrasima, a ispod nje male srebrne ili zlatne jelkice. Možete da koristite i sveće

Prazničnu trpezu ukrasite kombinacijom tradicionalnih i modernih detalja. Crvena boja je i dalje neprikosnovena, u vidu stolnjaka, servisa za ručavanje, salveta, sveća i svećnjaka, pa i čaša. Za razliku od prethodnih sezona, kada je kombinovana sa srebrnim, zlatnim i zelenim detaljima, sada više dolazi do izražaja, jer joj se pridružila bela.

U tim nijansama su i slatke dekoracije, lizalice, luše i šećerne jelkice, kao i originalno "postolje" za pribor za jelo u vidu crveno-belih vunenih čarapica. Ovogodišnje insistiranje na što prirodnijim ukrasima ispratićete i manjim aranžmanima na sredini stola, najpogodnije su šišarke, ljupke crvene bobice, grančice bora sa ponekim sjajnim ukrasom. Svedenost u dekoraciji možete da razbijete džinovskom papirnom zvezdom ili pahuljom na lusteru iznad stola.

Ako volite kitnjastiju i modernije ukrašenu trpezu, u vazu stavite granu drveta sa raznobojnim ukrasima, a ispod nje male srebrne ili zlatne jelkice. Možete da koristite i sveće od voska sa LED fitiljem, koje su veoma popularne zbog toplog svetla, ekonomičnosti i bezbednosti,

naročito se preporučuju porodicama sa malom decom. Mnoge od njih imaju i tajmer, koji automatski pali i gasi sveću.

LAMPICE ZA PRAZNIČNU ATMOSFERU

Da bi dom odisao novogodišnjom atmosferom, ukrasite ga lampicama. Stavite ih oko prozora, vrata i na zidove. Spavaća soba će izgledati posebno sa posteljinom jarko crvene boje ili novogodišnjim motivom. Ambijent će upotpuniti dekoratnivni jastučići sa pahuljama, ukrasima za jelku, irvasima, Sneškom Belićem... Poređajte ih na krevete, fotelju, sofu. Svečanim aranžmanima dekorišite stočiće u predsoblju i komode. Nezaobilazne su sveće, venčići, ukrasne perle, kutijice sa mašnama koje simbolišu darivanje, pehari... Čak i kupatilo može da dobije svečanu notu ako prebacite crvene perle preko ogledala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije