UNIKATNE, atraktivne i elegantne fotelje bile su jedan od glavnih aduta dekoratera 50-ih i 60-ih godina prošlog veka. Neobični modeli, materijali i boje privlače pažnju i intrigiraju maštu i danas, zato su ih savremeni stručnjaci za enterijer smestili u moderne ambijente.

Pre pola veka u trendu su bile fotelje u obliku ljuske jajeta, ali i udobni modeli sa višim ili nižim naslonom u kojima je čitanje i leškarenje bilo pravo uživanje. Od materijala su dominirali štof i kvalitetna koža, često ukrašena dugmićima, što na ovom komadu nameštaja deluje posebno šarmantno.

Ukoliko imate jedan takav komad, dekorateri savetuju da ga presvučete, ofarbate ako je potrebno i smestite ga na "počasno" mesto u vašem dnevnom boravku. Retro stil posebno dolazi do izražaja u super modernim domovima kao kontrast savremenoj "hladnoći".

Osim u dnevnoj sobi, ovakve fotelje savršeno izgledaju i u spavaćoj, pa čak i u kupatilu ukoliko je dovoljno prostrano.

Najviše će da dođe do izražaja u karmin crvenoj nijansi ili kraljevsko ljubičastoj, a ukoliko volite kožu odaberite zlatno-crvenkaste tonove koji su bili aktuelni 50-ih i 60-ih godina.

Važno je samo da materijal bude dovoljno izdržljiv, jer će i ukućanima i gostima sasvim sigurno ovakva fotelja biti omiljeni kutak za sedenje.