Tople boje oplemenjuju prostor

M. D. P.

ponedeljak, 14. 11. 2011. u 12:49

Топле боје оплемењују простор
Stručnjaci za feng šui, ali i psiholozi savetuju da stambeni prostor usklađujete prema godišnjem dobu, zato bi u ovim mesecima trebalo da preovlađuju pastelne nijanse

Jesen ima izuzetno bogatu paletu boja koja u dom unosi toplinu, harmoniju i divan osećaj ušuškanosti i sigurnosti. Stručnjaci za feng šui, ali i psiholozi savetuju da stambeni prostor usklađujete prema godišnjem dobu, zato bi u ovim mesecima trebalo da preovlađuju zlatne, bakarne, braon, žute, narandžaste, crvene, bordo i bež nijanse.

Osim boja, važni su i materijali, a poželjno je da budu meki, nežni i topli, kako bi stvarali prijatnu atmosferu tokom vetrovitih, kišovitih i hladnih noći.

Akcenat u ambijentu stavite na simbole jeseni, na primer sveže opalo lišće različitih boja predstavlja atraktivnu dekoraciju.

Možete ga staviti u ukrasne posude od prirodnih materijala kao što su drvo ili bambus, pa smestiti na kafe stočić u dnevnom boravku ili na trpezarijski sto, spavaću komodu, na policu u kupatilu, prozorski štok...

Sveže opalo lišće emituje veoma prijatan miris, od njega lako možete da napravite i venčiće kojima se posebno raduju deca.

Bundeva se, takođe, često koristi za dekorisanje prostora. Manje primerke možete izdubiti, osušiti i koristiti kao posudu za nakit i druge sitnice, kao na primer za male mirišljave sveće. Njihova narandžasto-zelena boja unosi optimizam i toplinu u dom.

I zrna kukuruza, tikve, kestenje, šišarke, orasi, lešnici, jabuke i kruške, koji takođe simbolizuju ovo raskošno godišnje doba, mogu da budu lep aranžman u prostoru.

Obogatite ambijent u kojem živite raskošnim draperijama. Ne samo da će doprineti elegantnoj i ušuškanoj atmosferi, nego će i prostoru dati poseban pečat. Draperije bi trebalo da budu tamnije nijanse od zavesa i izrađene od teških materijala kako bi efektnije uokvirile prozor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije