Dobri razlozi za putovanje sa mališanima

B. J.

četvrtak, 27. 06. 2019. u 15:28

Добри разлози за путовање са малишанима

Depositphotos

Pamtićete svaki detalj doživljenog sa decom na odmoru, osmeh, pogled, uzvik, beskrajnu toplinu i bezbrižnost. Ukoliko se još dvoumite da li da ih povedete negde daleko, evo nekoliko razloga za putovanje sa decom.

VREME je godišnjih odmora, u dilemi ste da li da vodite decu na letovanje po "vašoj meri" ili u neko neobično okruženje. Muče vas mnogobrojna pitanja. Da li će se mališani uopšte sećati tih iskustava kada odrastu? Koliko će im značiti, hoće li ih usrećiti, da li će uživati i osećati se komforno poput vas? Ono što je sigurno jeste da ćete pamtiti svaki detalj doživljenog sa njima, osmeh, pogled, uzvik, beskrajnu toplinu i bezbrižnost. Ukoliko se još dvoumite da li da ih povedete negde daleko, evo nekoliko razloga za putovanje sa decom.

U svemu vide dobro, pa će napraviti radostan događaj i od samog putovanja. Cičaće oduševljeno prilikom leta avionom, a vi ćete se osećati kao da ste učinili malo čudo. Uz njih ćete lakše i brže naučiti strane reči, jer su neverovatno radoznali i ljubopitljivi i upijaju kao sunđer. Kada budete čuli bar 30 pitanja dnevno koja počinju sa "kako se kaže", hteli ne hteli, obogatićete i svoj vokabular jezika zemlje u kojoj boravite.

Deca su ranoranioci, pa neće propustiti prijatnu svežinu jutra i buđenje mesta u kom ste na odmoru. Primećuju sitne detalje i uživaju u svemu što vide, navodeći vas da zastanete i obratite pažnju na nešto što verovatno ne biste ni primetili. Bilo da je reč o gnezdu za ptice, sakrivenom u krošnji, mački sa neverovatno zelenim očima... "Odvući" će vas u parkove i na lokalna igrališta, pomažući vam da bolje osetite atmosferu koja vas okružuje. Vole vas i posmatraju kao uzore, zato im rado otkrijte delić velikog, novog sveta u kome su. Otvorite im vrata planete da bi je istražili još dok su mali.

Lako sklapaju poznanstva, druželjubivi su, pa će brzo napraviti kontakt sa lokalnim mališanima. Minimalisti su, ne treba im mnogo da bi bili srećni, dovoljno im je da istražuju, igraju se i uče kroz nove dogodovštine. Nemaju potrebe za skupim zadovoljstvima. Uz to, nije im potrebno mnogo prostora, niti u apartmanu, niti u koferu. Ne uvećavaju mnogo vaše troškove, naprotiv, mogu ih i smanjiti. Umesto da ručate u restoranu, napravite piknik u parku ili na plaži, a večeru spremiti zajedno, u apartmanu, ili čalabrcnete s nogu neki lokalni specijalitet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije