Srećna mama, srećno dete

Ž. P.

13. 12. 2018. u 21:13

Od majke najviše zavisi sreća mališana, dok očevi imaju manje važnu ulogu u tom pogledu

Срећна мама, срећно дете

Depositphotos

AKO roditelji nisu srećni, ni deca ne mogu da budu iskreno nasmejana i zadovoljna - pokazalo je istraživanje stručnjaka Instituta za društvena i ekonomska istraživanja. Naučnici predvođeni dr Marijom DŽonson su zaključili da na sreću deteta i osećaj sigurnosti najviše utiče emotivno stanje roditelja, pre svega majke.

Rezultati istraživanja, kojim je obuhvaćeno 40.000 porodica sa decom od 10 do 15 godina, ukazali su na ključnu ulogu majke u porodičnim odnosima. Od nje, ispostavilo se, najviše zavisi sreća mališana, dok očevi imaju manje važnu ulogu u tom pogledu.

Studija je pokazala da je čak tri četvrtine mališana veselo ako su im mame emotivno ispunjene i imaju skladnu vezu s partnerom. S druge strane, u slučaju kada su one bile usamljene i nesrećne, i deca su se najčešće izjašnjavala kao nezadovoljna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Zoki

13.12.2018. 21:37

Skladnu vezu sa partnerom? Ne sa partnerom nego sa tatom!!!! Važna je sreća majke...a sreća tate? Gde je tata u današnjim istraživanjima? Kada je ulaga tate važna????

Slavica

13.12.2018. 23:39

Za ovu tvrdnju nisu bili potrebni strucnjaci.Ovo je istina koja postoji od davnina samo je treba utuviti u glavu muskarcima koji rade sve na tome da majke svoje djece ucine ne da nemaju osmjeha vec da ih djeca gledaju kako trpe i placu a u najgorem slucaju i dobijaju batine pred njihovim ocima.A o tome da oni razmisljaju o djeci u tim trenutcima nema govora a da iti malio razmisljaju tako se nebi ni ophodili prema svojim suprugama.(cast izuzetcima ali vecina je takva)