Mačke usrećuju

T. L.

25. 09. 2018. u 17:17

Ako se dvoumite da li da vašem mališanu ispunite želju i udomite macu, trebalo bi da znate da ona zaista može da mu učini život lepšim

Мачке усрећују

Shutterstock

AKO se dvoumite da li da vašem mališanu ispunite želju i udomite macu, trebalo bi da znate da ona zaista može da mu učini život lepšim. Roditelji se često brinu kako će se pridruženi član porodice odraziti na zdravlje deteta, ali ako mačka ne spava sa njim u krevetu i vodite računa o higijeni prostora u kojem boravi, nema razloga za brigu. Računajte samo na dečje blagodeti života sa mačkom, a one su sledeće:

Biće zdraviji

Istraživanja pokazuju da deca koja odrastaju sa mačkom imaju jači imunitet i manje šanse da razviju alergije, pa su daleko zdravija u detinjstvu.

Naučiće ih odgovornosti

Mališan koji voli svoju macu naučiće da brine o njoj, da je hrani, daje joj vodu i čisti nered koji ona napravi, a to je model koji će usaditi za sve druge relacije.

Imaće veće samopoštovanje

Ko ima mačku, ima vernog prijatelja, a sa tim dolazi i doživljaj nečije privrženosti. To je vrzino kolo u kojem se nalazi osećaj samopouzdanja i samopoštovanja.

Znaće da izražavaju emocije

Mačka uvek zna da pokaže da li je srećna, tužna, ljuta, gladna... Deca će to naučiti da prepoznaju i istovremeno da izraze svoja osećanja i raspoloženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

moja prica

17.10.2018. 23:21

Nas labrador je bio ocajan kad je dosla beba u kucu najvise jer nije mogap da mj pridje jer sam drzala bebu gotovo non stop.Lezao je sav unisten posle bedelju dana izasla sam s njim do prodavnice moja mama ostala je sa bebom on je bio presrecan i sve se sredilo.Sad spava pored njenog kreveca i obozava je