Ne ugrožavajte deci privatnost

T. L.

12. 07. 2018. u 09:15

Umesto da im "čeprkate" po telefonu, pametnije je da ih samo suptilno upozorite da ne želite da iznevere vaše poverenje, a da im čitate poruke tek kada posumnjate da rade nešto neispravno i opasno

Не угрожавајте деци приватност

Depositphotos

Svako dete sigurno nešto krije od roditelja. Ali velika je greška ako odrasli stalno glume detektiva i ne dozvoljavaju mališanima da zadrže trunčicu privatnosti. Tako se zapravo stvara međusobno nepoverenje, iako roditelji odbijaju da priznaju svoju krivicu.

Stručnjaci upozoravaju da deca imaju pravo da ne dozvole da im se čita svaka poruka koju ispišu i preslušava svaki razgovor sa vršnjacima. Umesto da im "čeprkate" po telefonu, pametnije je da ih samo suptilno upozorite da ne želite da iznevere vaše poverenje, a da im čitate poruke tek kada posumnjate da rade nešto neispravno i opasno.

Ukoliko tinejdžer napravi neku grešku, pogrešno je da ga grdite u društvu, pred svima. Sačekajte da ostanete sami pa mu u četiri oka recite zašto nije smeo to da uradi i kakve ga posledice čekaju.

Nemojte da ga ismevate ako vam iznese neki problem, već ga ubedite da je bolje da se uvek za pomoć obrati vama. Ako ste već naslutili šta ga muči, pretvarajte se da niste znali dok vam nije rekao o čemu se radi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Jovan Brkic

12.07.2018. 12:01

uvek se trudim da znam gde su i šta rade čisto da posle ne bude jao Evropa i Usa me ne zanimaju .

Милвас

13.07.2018. 00:07

,,Његова приватност,, је моја брига док не постане самосталан и способан за живот.