Ne kupajte bebu svaki dan

T. L.

04. 02. 2017. u 08:13

Dr Ari Braun iz Američke akademije pedijatara kaže da roditelji greše što kupaju bebu svako veče, posebno ako joj kvase i glavu. Ne bi trebalo da koristite previše kozmetičkih preparata za kupanje

Не купајте бебу сваки дан

Shutterstock

Dovoljno je da jednom ili dva puta nedeljno od glave do pete okupate bebu - tvrdi dr Ari Braun, portparol Američke akademije pedijatara. Ona kaže da roditelji greše što to čine svako veče, posebno ako joj kvase i glavu. Osim toga, ne bi trebalo da koristite previše kozmetičkih preparata za kupanje, već da pojednostavite stvari izborom hidratantnog sredstva za higijenu bez parfema i boja. Doktorka daje još nekoliko saveta:

- Temperatura vode kojom kupate bebu mora da bude odgovarajuća. Trebalo bi da iznosi između 35 i 37 stepeni, nipošto da bude toplija. Zato, obratite pažnju na grejače vode.

Mnogi roditelji strahuju da kupaju bebu dok joj "pupak ne otpadne", ali Braunova kaže da ne treba mnogo da brinu za deo koji je već zarastao, već na kožu oko pupka. Ako se primeti gnoj, nežno bi trebalo prebrisati medicinskim alkoholom ili gazom natopljenom običnom vodom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

sve to su

04.02.2017. 13:21

Znale:Moje,cukunbaba,baba,majka i bez i mnogo pre njega.Sada Vam u prodavnicama prodaju penu za jutarnje kupanje.Penu za podnevno kupanje.Penu za popodnevno kupanje i tako do veceri.Imate peskirice za prednji deo tela i isto tako za zadnji.Po mojoj preporuci:Vase dete ce biti apsolutno srecno ako pri kupanju(u bilo kojoj rucici),drzi makar 500 Evra.Druga rucica bi trebala da je u posudi sa pravim biserima.Da se nebi prehladila,za vreme kupanja,obucite joj bundu od prirodnog krzna,sa kapuljacom..