Na ceni su prirodne - duže i deblje obrve

Slavica DOBROSAVLJEVIĆ

25. 09. 2019. u 16:15

Moj savet devojkama je da ih ne čupaju previše, već samo u onom delu gde su izrasle, kaže kozmetičarka Željka Živković

На цени су природне - дуже и дебље обрве

Depositphotos

OBRVE daju licu poseban izraz, pa ne čudi što im žene posvećuju veliku pažnju. Mada se trendovi oblika i dužine menjaju, već nekoliko godina su popularne iscrtane obrve, takozvana japanska metoda, koje se uglavnom radi pomoću aparata za trajnu šminku. Kozmetičarka Željka Živković za "Život plus" napominje da su aktuelne one deblje i što prirodnijeg izgleda:

- To je trend i u svetu, ali verovatno neće biti još dugo, jer su se žene polako zasitile. Mislim da će se vratiti u trend potpuno prirodne obrve. Kod japanske metode sve žene imaju isti oblik, debljinu i dužinu obrva bez obzira na konture lica i da li im stoji ili ne. Takav oblik obrva podseća na izgled čokoladne bananice. Ali postoje metode za farbanje prirodno svetlijih obrva koje daju punoću i volumen ali i izgled koji odgovara vašem obliku licu. Farbanje obrva se ponavlja na tri nedelje jer se boja ispira kao i kod farbe za kosu, dok se postupak iscrtavanja obrva radi otprilike na godinu dana. Kod tankih obrva za farbanje se koristi kana. Mada su u trendu duže, deblje i izraženije obrve, ima žena koje neguju tanje. To je stvar ukusa.

Osim farbanja i iscrtavanja, radi se i nadogradnja obrva, tako što se stavlja dlaka po dlaka. Naša sagovornica naglašava da je reč o efikasnoj metodi ali koja kod nas nije zaživela. Postoji i takozvano senčenje obrva koje prati njihov prirodan izgled i radi se pomoću aparata za trajnu šminku.

- To su takozvane puder obrve - kaže Željka Živković. - Kod ove metode se ispod obrva boji koža, jača podloga, senči obrva ili dodaje na mestima gde nedostaje. To je najprirodniji način za ulepšavanje i naglašavanje obrva. Velika greška je što žene rano počinju da ih čupaju i tako ih tanje i kvare njihov izgled. Moj savet devojkama je da ih ne čupaju previše, već samo u onom delu gde su izrasle. Čuvajte i negujte obrve. Ukoliko žena reši da popuni obrve, treba da bude strpljiva i čeka da same porastu, a ne da ide na isrcatanje.

RICINUSOVO ULJE ZA JAČANJE

KADA je u pitanju nega obrva, jedna od najznačajnijih prirodnih metoda za jačanje je pomoću ricinusovog ulja. Stavite nekoliko kapi ricinusovog ulja na prste i nežno utrljajte na obrve, sve do korena. Ovo se praktikuje pre spavanja a ujutru skinite ostatak ulja. Da bi se postigao vidljiv efekat gustih i jakih obrva biće potrebno tri-četiri nedelje. Osim tretmana ricinusovim uljem, kvalitet obrva mogu da poboljšaju i kompleksi vitamina koji se kupuju u apoteci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)