Srpska modna dizajnerka na nedeljama mode u Njujorku i Parizu

Tanjug

09. 09. 2019. u 23:07

Српска модна дизајнерка на недељама моде у Њујорку и Паризу

Marina Mićanović, foto Dragoslav Ulic Dag

Marina Mićanović će 28. septembra imati reviju u okviru Nedelje mode u Parizu u ekskluzivnom prostoru "Salons Marceau"
NjUJORK - Modna dizajnerka Marina Mićanović će 28. septembra imati reviju u okviru Nedelje mode u Parizu u ekskluzivnom prostoru "Salons Marceau", nakon što je 6. septembra održala reviju na Njujorškoj nedelji mode (NYFW) u popularnom "Pier 59 Studios".

Mićanović već nekoliko godina živi i stvara na njujorškoj adresi, gde je uspela odlično da se pozicionira i organizuje više zapaženih revija.

Već nekoliko puta imala je revije na NYFW, a učestvovala je i u velikom humanitarnom projektu za obnovu srpske crkve u Njujorku.

Ovog septembra ima dve modne revije u najznačajnijim svetskim modnim centrima - Njujorku i Parizu.

"Prošle godine sam najavila saradnju sa 'Flying Solo', koji u Sohou okuplja talentovane dizajnere iz svih krajeva sveta. To sam i realizovala, a rezultat te saradnje je ova revija na 'New York Fashion Week'. Prepuna sam emocija i zaista sam privilegovana da sam se našla u ovakvom okruženju i sa ovakvim ljudima. Bilo je mnogo posetilaca i tek sam naknadno saznala da neki moji prijatelji uopšte nisu mogu da uđu, tolika je gužva bila", izjavila je Mićanović posle njujorške revije.

Kolekcija koju je predstavila publici u Njujorku, autorski se oslanja na prethodne njene radove sa pečatom koji je utisnula u sve kreacije od svojih stvaralačkih početaka.

foto Dragoslav Ulic Dag

Geometrijske forme i volumen u krojevima su "upakovani" u raskošni brokat i štof.

Najviše su zastupljeni dugački mantili, prsluci, suknje i haljine, a od boja dominiraju crna, bela i metalik siva.

U modelima je primenjena lakovana koža koja im daje autentičnost i prepoznatljivost , a moderan i unikatan dizajan i nosivost modela su karakteristika ove kolekcije namenjene sezoni jesen-zima 2021.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)