Kako da smanjite znojenje

T. L.

30. 07. 2019. u 11:15

Namirnice koje su vam na dohvat ruke možete iskoristiti kako biste ublažili znojenje u vrelim danima. Iskoristite osobine citrusnog voća, žalfije i namirnica koje su bogate vlaknima

Како да смањите знојење

Depositphotos

Vrelina i znojenje idu ruku pod ruku, pa da biste ublažili bar malo neprijatnost mokrog tela i lica, probajte sa nekim prirodnim "pomagačima".

Limun, kao i sve citrusno voće, sadrži citrinsku kiselinu, koja eliminiše bakterije i ublažava prekomerno znojenje. Istrljajte mesta na kojima se najviše znojite polovinom limuna ili, još bolje, pomešajte njegov sok sa sodom bikarbonom i napravite obloge koje ćete staviti na kritične tačke.

Žalfija ublažava valunge, pa ispijanje čaja od ove biljke pomaže i u ublažavanju prekomernog znojenja. Kašičicu žalfije prelijte šoljom ključale vode, ostavite da odstoji, procedite i pijte tri puta dnevno.

Birajte namirnice koje su bogate vlaknima, a izbegavajte one začinjene i masne. Pijte dovoljno vode, jer hidratacija pomaže da se spusti telesna temperatura, a samim tim se sprečava i znojenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

PG-CG

30.07.2019. 18:37

Hmm, ja bih ipak čitaocima predložio da taj limun iskoriste za limunadu, pogotovo ako uzmemo u obzir cijenu tog citrusnog voća... :-)