Losioni i kreme štite od sunca

S. D.

26. 07. 2019. u 11:28

Kako da tretiramo kosu u letnjem periodu: osnovno pravilo je da treba koristiti blage šampone, po mogućnosti one bez soli i sulfata. Takođe, izbegavajte uvijače i prese i potrudite se da vaša kosa sačuva lep i sjajan izgled

Лосиони и креме штите од сунца

Depositphotos

NA kvalitet i izgled kose u značajnoj meri utiče spoljašnji faktor, pa joj je u letnjem periodu potrebna dodatna nega i zaštita. Zato je pravo vreme da uradite nešto za sebe. Zbog uticaja sunca, soli i hlora, kada ste na moru ili na bazenu, kosa je suva, dehidrirana a krajevi ispucali. S obzirom na to da je leti češće peremo, prvo i osnovno pravilo je da treba koristiti blage šampone, po mogućnosti one bez soli i sulfata. Takođe, izbegavajte uvijače i prese i potrudite se da vaša kosa ovog leta sačuva lep i sjajan izgled.

Frizerka Biljana Drljača savetuje o čemu posebno treba da vodimo računa kada smo na moru ili ako često idemo na bazen:

- Kosu obavezno ispirajte od soli ili hlora, a kao dodatna zaštita preporučuju se losioni, kreme i balzami sa UV faktorom koji se ne ispiraju i pružaju kosi celodnevnu zaštitu. Posebnu pažnju bi trebalo da obrate osobe sa plavom kosom ili pramenovima, jer je takva kosa najoštećenija zbog čestog tretiranja, pa joj je i nega najpotrebnija. Ukoliko se odlučite za prirodnu negu kose, onda su maslinovo, ricinusovo ili bademovo ulje idealno rešenje. I najjednostavnije. Dovoljno je da ga nanesete na vlažnu kosu celom dužinom, ostavite tako da odstoji bar pola sata, a zatim operite kosu šamponom. Neće biti suva, već će imati željeni sjaj. Moram da naglasim da sa uljem na kosi nikako ne idete na sunce, jer ono privlači sunčeve zrake, pa će loše uticati na dlaku.


Budući da je kosa leti izložena negativnim uticajima, frizeri preporučuju da na kraju letnje sezone, kada se vratite sa odmora, uradite u salonu dubinsku negu i čišćenje kože glave i kose. Na taj način ćete očistiti teme od soli, oporaviti kosu, a dlaka će biti hidrirana i imaće lep i sjajan izgled kao ranije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije