Ovacije za srpsku modu u Parizu

NovostiOnline

petak, 12. 07. 2019. u 13:16

Овације за српску моду у Паризу

Foto: Zoran Mirčetić

Glamurozna manifestacija "Dan srpske mode" inspirisana projektom "Srbija, zemlja jorgovana" u produkciji Vesne de Vinče, uspela je i treći put da okupi istaknute predstavnike medija, diplomatsku i kulturnu elitu Pariza, a srpski dizajneri još jednom su dož

Tradicionalna glamurozna manifestacija "Dan srpske mode" inspirisana projektom "Srbija, zemlja jorgovana" u produkciji Vesne de Vinče, uspela je i treći put da okupi na jednom mestu istaknute predstavnike medija, diplomatske i kulturne elite Pariza, a srpski dizajneri još jednom su doživeli ovacije u svetskoj prestonici mode.

Revije Marije Šabić i Mladena Milivojevića Barona, u režiji supermodela Slađane Tesle izazvale su oduševljenje svih onih koji su uspeli da dođu do pozivnice, pošto je za sam događaj u gradu svetlosti vladalo ogromno interesovanje, a posebno oduševljenje izazvale su Adriana Čortan Simić i Jelena Mandić koje su specijalno za ovu priliku ponele modele Marije Šabić.

Specijalni gosti manifestacije bili su "Džejd kuatur" iz Tunisa i Erik Tibuš iz Pariza koji su predstavili svoje kolekcije inspirisane projektom.

Prisutnima se najpre obratila Ambasadorka Republike Srbije u Francuskoj, Njena Ekselencija Nataša Marić koja je poželela dobrodošlicu uvaženim zvanicama među kojima su bili brojni ambasadori, sestra Dodija Al Fajeda Džumana Jasin, slavni slikar Cile Marinković sa suprugom, voditeljka Ena Popov, internet zvezda i najuticajniji influencer u Francuskoj sa blizu 10 miliona pratilaca Dejvid Mičigen, britanska glumica Daua Ma i mnogi drugi uticajni influenseri i predstavnici pariske elite.

Foto: Zoran Mirčetić

Vesna je ganula publiku pričom o počecima projekta i zajedničkom radu sa pokojnim princom Aleksandrom Pavlovim Karađorđevićem, a potom je dobila ogroman aplauz kada je najavila promociju svoje knjige "Mandelin kod" u Njujorku i prvi primerak uručila ambasadorki Marić.

Foto: Zoran Mirčetić

Vesna se takođe zahvalila na podršci Ministarstvu spoljnih poslova RS koje je prepoznalo i podržalo manifestaciju kao projekat od nacionalnog značaja, pomogavši cilj koji Vesna već godinama ostvaruje- promociju ljubičanstvene Srbije u svetu.

Foto: Zoran Mirčetić

Da veče ne prođe samo sa jednom premijerom postarala se najstarija parfemska kuća u francuskoj "Mezon Doran" čiji je vlasnik Bašar Nasri predstavio ekskluzivni parfem posvećen Srbiji "Zemlja jorgovana".

Foto: Zoran Mirčetić

Po završetku modnog spektakla prisutni su uživali u vinima najpoznatijih srpskih vinarija, a rekordnih 50 akreditovanih prisutnih novinara iz svih najpoznatijih medijskih kuća Francuske složili su se da je ova manifestacija, koja je već postala tradicionalna, jedan od najznačajnijih događaja u letnjoj modnoj sezoni.


Foto: Andrej Nihil

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije