Lavandom protiv opadanja kose

Z.O.J.

subota, 27. 04. 2019. u 18:33

Лавандом против опадања косе

Depositphotos

Za lekovitu moć lavande svi znaju, naročito Francuzi čiji je zaštitni znak

Za lekovitu moć lavande svi znaju, naročito Francuzi čiji je zaštitni znak. Od ove "neodoljive gospodarice Mediterana", kako je poklonici još zovu, sami možete u kućnim uslovima da pripremite izuzetno delotvorne preparate.

* Protiv nesanice: U litar vode stavite 2 kašike mešavine dobijene od po 50 g suvih cvetova lavande, kantariona, korena jagorčevine i odoljena. Sadržaj poklopite i kuvajte na tihoj vatri 10 minuta. Sklonite sa šporeta, procedite i u toku dana pijte od 3 do 4 šoljice. Vodite računa da čaj uvek bude topao, i pijte gutljaj po gutljaj.

* Protiv opadanja kose: Uzmite 15 g osušenih cvetova lavande i pomešajte sa 25 g suvih cvetova kamilice. Prelijte ih sa 3 l vode i grejte dok ne proključa. Zatim procedite i prohladite, pa u dobijeni čaj dodajte još 50 ml limunovog soka. Ovako spremljen lek dodajte poslednjoj vodi za ispiranje. Nakon izvesnog vremena kosa će vam se vidno poboljšati, prestaće da opada, a postaće sjajna i lepršava.

* Lekovita kupka: Kašičicu soli ili meda pomešajte sa 10 kapi ulja lavande i dodajte vodi za kupanje. Ako tretirate samo noge dovoljno je od 3 do 5 kapi ulja. Ovako spremljena kupka smiruje napetost i menstrualne tegobe, visok krvni pritisak i grčeve u crevima.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije