Pomešajte muskatni oraščić i cimet

T. L.

19. 12. 2018. u 11:54

Napravite masku od muskatnog oraščića, cimeta i meda, koja je ne samo hranljiva, nego i mirišljava i vrlo prijatno se nosi na licu

Помешајте мускатни орашчић и цимет

Depositphotos

HLADNOĆA uz neumoljivi vetar dodatno isušuju već isušenu kožu, a najviše trpi - lice. Da biste ga sačuvali, jer nam zima tek predstoji, važno je da ga negujete više nego tokom toplijih dana.

Umesto hemijskih preparata, probajte na prirodan način da budete u službi lične nege i lepote. Za tren oka napravite masku od muskatnog oraščića, cimeta i meda, koja je ne samo hranljiva, nego i mirišljava i vrlo prijatno se nosi na licu. Jer, med i muskatni oraščić imaju protivupalna svojstva i efikasno umiruju otečenost kapaka, brišu podočnjake, smiruju crvenilo i akne, a cimet hrani kožu i pruža efekat pilinga.

Potrebno je da pomešate pola kašičice muskatnog oraščića, kašiku meda i pola kašičice cimeta, a onda promešate dok ne dobijete kompaktnu smesu. Masku stavite na dobro očišćeno lice i ostavite da stoji petnaestak minuta. Isperite je mlakom vodom i istapkajte lice čistim frotirskim peškirom, pa nanesite kremu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije