Depresijo moja na privesku

V. N.

petak, 06. 07. 2018. u 12:28

Депресијо моја на привеску

Depositphotos

Ogrlice sa priveskom na kom je ispisano ime vlasnice popularizovala je serija "Seks i grad"

OGRLICE sa priveskom na kom je ispisano ime vlasnice popularizovala je serija "Seks i grad". Nakon što je Keri prošetala svoju ogrlicu, žene širom sveta poželele su da na vratu nose svoje ime. I sve je to u redu, ali je američka zlatara nedavno otišla korak dalje - proizvodnjom privezaka "depresija", "anksioznost", "bipolarno". Namere su bile plemenite, da se skine žig sa mentalnih bolesti, ali po ko zna koji put se pokazala kao tačna ona izreka koja upozorava na to čime je popločan put do pakla.

Iza dizajna stoji Džen Goč koja se, kako kaže, veći deo života borila sa bipolarnim poremećajem. Prema njenom mišljenju, važno je otvoriti razgovor o tome kako se osećamo, a ogrlice su korak ka tome da se skine žig sa mentalnih bolesti.

Kritičari se ne slažu sa tim, ističući da će se desiti suprotno od željenog, dalja izolacija i segregacija ljudi sa ovim bolestima. Podsećajući da ogrlice mogu da kupe i oni koji ne boluju od ovih bolesti, protivnici se plaše da će depresija postati modni trend. Brend čije je sedište u Los Anđelesu zato je optužen da romantizuje mentalne bolesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije