Duge haljine uvek su u trendu i gotovo da nema žene, bez obzira na građu, koja nema jednu u ormanu. Istina, duge haljine bolje stoje visokim devojkama, ali i one malo niže mogu da pronađu model koji im odgovara.

Njihova praktičnost, elegancija i udobnost "napravile" su ih komadom koji se nosi u svakoj prilici - na posao, u šetnju, na plažu, u večernji izlazak... Jedina razlika je u materijalu i dezenu, koji treba da izaberete u zavisnosti od prilike.

Ove sezone dizajneri preporučuju lepršave maksi haljine, od laganih materijala - pamuka, viskoze, muslina... Boja i dezen ostavljeni su vašoj mašti na volju. U trendu je sve, od nežnih pastelnih nijansi, do jakih, upadljivih boja.

Uz duge haljine odlično idu deblje narukvice ili veće minđuše, a uz boho modele i slameni šešir.

Što se obuće tiče, iako na pistama manekenke viđamo uvek u štiklama, dizajneri kažu da se maksi haljine bolje slažu uz ravnu obuću - sandale sa kaiščićima, baletanke ili papuče.

Koji god dezen ili boju da odaberete, pazite da haljina odgovara vašoj građi, pa tako niskim devojkama odlično stoje modeli sečeni u struku jer "izdužuju", dok se za malo punačkije dame preporučuju širi modeli.