Zavodljive usne

M. J. M.

27. 05. 2017. u 12:15

Заводљиве усне
Dovoljno je da zavirite u kuhinju i pronađete ulje, mleko ili med, šećer, so ili sodu bikarbonu, pomoću kojih ćete da uradite prirodni piling usana

USNE su vam ispucale i suve, a balzam ne pomaže mnogo? Koža na njima je najosetljivija, naročito u prelaznom periodu godine, zato morate redovno da je negujete. Dovoljno je da zavirite u vašu kuhinju i pronađete ulje, mleko ili med, šećer, so ili sodu bikarbonu, pomoću kojih ćete da uradite prirodni piling usana. Isprobajte različite kombinacije sastojaka kako biste odredili na koje vaša koža najbolje reaguje.


1. Slatki piling

Potrebni sastojci:

* Kafena kaščica belog šećera

* Nekoliko kapi vode

* Nekoliko kapi maslinovog ulja

Stavite šećer na sredinu dlana i dodajte par kapi vode. Izmešajte sastojke i lagano ih nanesite na usne. Posle 30 sekundi isperite toplom vodom i namažite usne maslinovim uljem.

2. Medni eliksir

Potrebni sastojci:

* Kafena kašičica meda

* Kafena kaščica sode bikarbone

Izmešajte med i sodu, dok ne dobijete glatku smesu,

nanesite je na usne i ostavite pet minuta. Lagano masirajte čistim prstima pa isperite toplom vodom.


3. Mirisni melem

Potrebni sastojci:

* 1 kafena kašičica meda

*o 1 kafena kašičica maslinovog ili bademovog ulja

* 1-2 kafene kašičice belog ili smeđeg šećera

* 2-3 kapi esencijalnog ulja

Ugrejte med na pari ili u mikrotalasnoj rerni, ali ne duže od pet sekundi, pa ga pomešajte s uljem. Dodajte šećer i nekoliko kapi esencijalnog ulja i mešajte sastojke dok ne dobijete finu smesu. Čistim rukama nanesite piling na usne i kožu oko njih i nežno masirajte kružnim pokretima dva minuta pa isperite toplom vodom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije