MOŽDA će mnoge dame od kupovine čak i najlepše bluze odustati zbog povećeg naziva brenda na njoj, istkanog ili štampanog, a zbog svežih sećanja na vremena kada su imena najcenjenijih modnih marki obilato (zlo)upotrebljavali svi u ovoj grani industrije. Verovatno pamtite kopije kopija originalne odeće čuvenih dizajnerskih imena kojima su bile preplavljene ulice.

Ipak, trend nošenja naziva brendova nam se vratio, pa ako ne volite da na grudima imate ispisano ime omiljene robne marke, opredelite se za komade odeće sa zabavnom ili provokativnom porukom. Pritom, naravno, povedite računa o sadržini poruke koju ćete "obući", jer ona može mnogo da kaže i o vašoj ličnosti i sklonostima. Ponekad je dovoljna samo jedna reč da vas podigne ili "ukopa". A ako ne volite ni poruke, na raspolaganju su vam modeli izrađeni od tkanina sa printovima likova iz stripova, crtaća ili, jednostavno, "facama" iz šoubiznisa ili sasvim nepoznatim ali, podrazumeva se, privlačnim.

A kreatori su pokazali da bluze, dukserice ili haljine sa porukama mogu da budu i deo elegatnog stila, a ne samo takozvanog "kežual", tako da osim devojaka i sredovečne dame mogu da pronađu odgovarajući model.