Karo - dezen koji popravlja raspoloženje

S. B.

utorak, 30. 10. 2018. u 09:15

Каро - дезен који поправља расположење

Shutterstock / Depositphotos

Karo se ove jeseni nosi na neočekivane načine. Ne samo da su živopisni kvadrati ukrojeni i dijagonalno, već se karo komadi odeće kombinuju sa drugim kariranim, kao i rombovima, a sve to u istoj odevnoj kombinaciji

LINIJE izukrštane pod pravim uglom apsolutni su hit ove sezone, baš kao i tvid na kojem se najčešće nalaze, mada im ne odolevaju ni drugi vuneni materijali (bukle, na primer).

Isprepletana polja od manjih ili većih kvadrata izbor su broj jedan gotovo svih svetskih kreatora kada je reč o sakoima, jaknama i kaputima, mada ih ima i na šeširima, pantalonama, odelima, haljinama, suknjama, čak i obući.

Za postizanje elegantnog i poslovnog izgleda "zaduženi" su diskretni, dvobojni kvadratići, a za podizanje raspoloženja višebojni, veći kvadrati, odnosno takozvani tartan ili karirani dezen.

Karo se ove jeseni nosi na neočekivane načine. Ne samo da su živopisni kvadrati ukrojeni i dijagonalno, već se karo komadi odeće kombinuju sa drugim kariranim, kao i rombovima, a sve to u istoj odevnoj kombinaciji. Ako mislite da je na delu preterivanje, demantovaće vas modni dizajneri koji karo sada mešaju i sa cvetnim, prugastim, maskirnim dezenima, čak i sa animal printom!Pratite nas i putem iOS i android aplikacije