Zaustavite krvarenje posle brijanja

Ž. P.

subota, 18. 08. 2018. u 21:22

Зауставите крварење после бријања

Depositphotos

I muškarcima koji su toliko izverzirani u brijanju da to mogu da obave maltene žmureći, dogodi se da se poseku

ČAK i muškarcima koji su toliko izverzirani u brijanju da to mogu da obave maltene žmureći, dogodi se da se poseku. Tada uglavnom pribegavaju starom metodu - stavljanju toalet papira na ranu. To, međutim, nije najbolje rešenje, jer pre izlaska iz kuće, kada pokušaju da skinu papir, može da se dogodi da ponovo raskrvare ranu.

Umesto toga, bolje je da na rasečeno mesto pritisnete u vruću vodu natopljenu tkaninu i držite je tako 30 sekundi. Topla voda će očistiti ranu i usporiti krvarenje. Za dezinfikovanje možete da upotrebite bezalkoholni losion posle brijanja. Takođe, ako na ranu stavite kockicu leda, krvni sudovi će se skupiti i krvarenje će stati. Kao dobro pomoćno sredstvo za ovu priliku pokazao se i tek otvoren balzam za usne. Ako ste ga već koristili, skinite mu sloj koji je bio u dodiru sa usnama, da na posekotinu ne biste preneli neku bakteriju. Pritisnite balzam na ranu, blago protrljajte. Posle pola sata lagano uklonite tragove balzama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

GagaNB

18.08.2018. 23:12

Najbolje sredstvo za momentalno zaustavljanje krvarenja jod plitkih posekotina pri brijanju je stipasa odnosno troguba so.

Sloba Moravac

19.08.2018. 00:42

Najbolje sredstvo za zaustavljanje krvi posle brijanja je kaladont! Samo se umiti hladnom vodom, osusiti malo peskirom i naneti prstom kaladont na posecena mesta i sacekati par minuta da krvarenje prestane! Isprati naneti kaladont hladnom vodom i gotovo! Nema nikakvih tragova krvi niti se moze uociti mesto posecanja! Brijem se 55 godina i boljeg nacina nema! Kakve stipse kakvi bakraci i losioni ...

Mister Berns

19.08.2018. 01:12

Umivati se hladnom vodom 30-ak sekundi nakon brijanja, sačekati nekoliko minuta i onda se opet umiti hladnom vodom, da se očisti lice od krvi koja se u prvom talasu nije zaustavila.