PREKIDA se ispitivanje leka HLOROKIN: Dokazano da ne smanjuje smrtnost kod virusa korona

Tanjug

subota, 04. 07. 2020. u 20:58

ПРЕКИДА се испитивање лека ХЛОРОКИН: Доказано да не смањује смртност код вируса корона

Foto: Ilustracija/Depositphotos

U drugom ispitivanju SZO istpituje i moguć efekat leka remdesivir na Kovid 19
Svetska zdravstvena organizacija saopštila je danas da prekida svoja ispitivanja leka za malariju hidroksihlorokina i kombinaciju lekova za virus HIV lopinavir/ritonavir na pacijentima hospitalizovanim zbog korona virusa pošto oni nisu doprineli smanjenju smrtnosti.


- Privremeni rezultati testiranja pokazuju da hidroksihlorokin i lopinavir/ritonavir doprinose malom ili nikakvom smanjenju smrtnosti kod hospitalizovanih kovid pacijenata u poređenju sa standardnom negom - navela je SZO u saopštenju.


Kako se dodaje, ispitivanje će biti odmah prekinuto, prenosi Rojters.


Takva odluka, doneta na osnovu preporuke međunarodnog odbora, ne utiče na druge studije u kojima se lekovi koriste za nehospitalizovane pacijente ili kao prevencija.U drugom ispitivanju SZO istpituje i moguć efekat leka remdesivir na Kovid 19.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

dr

05.07.2020. 06:16

rekao je Bil G... ne talasajte puno sa lekovima... morate moju vakcinu da prodajete inace vam ne dam pare

EvGenije

05.07.2020. 10:44

Ništa neočekivano. Pravi se put za remdesivir iako su svi svesni da taj lek nema nikakvog efekta na koronavirus. Ali, zato ima efekta na profit farmaceutske industrije i kasu SAD koje su finansirale razvoj tog "leka". Uostalom, ko bi bio lud da lek plaća 5 dolara ako na raspolaganju ima lek od 1.000 dolara. Pa da.

zaliv.netz

06.07.2020. 11:53

Hlorokin definitivno ima uspeha u 70% slucajeva a u kombinaciji sa odredjenim antibioticima i do 95%...ovo je cista laz!