Melanom mu pojeo vrat i leđa: Primetio sam malu mrlju... (FOTO)

NovostiOnline

petak, 08. 11. 2019. u 10:16

Меланом му појео врат и леђа: Приметио сам малу мрљу... (ФОТО)

Foto: Facebook

Rajanu Glosopu (37) je urađeno oko 40 biopsija vrata, leđa i pluća. Imao je i četiri operacije. Odlučio je da ovo iskustvo podeli kako bi upozorio sve ljude da redovno idu na preglede kože
Rajan Glosop (37) prošle godine je odlučio da ode na pregled nakon što je njegov prijatelj preminuo od raka kože. Na zadnjoj strani vrata je primetio malu mrlju za koju se kasnije utvrdilo da je reč o melanomu. Nakon dve operacije, Rajanovostanje i dalje nije bilo dobro.


Njegova supruga Falon Glosopje na društvenim mrežama podelila ovu priču.


- Problem kod raka kože je da se ne uklanja samo zahvaćeno područje nego često i područje oko njega. Dijagnostikovanoje stanje kože nazvano Nevis Spilus. Veoma retko sedogađa da se ono pretvori u melanom, ali u njegovom slučaju se to dogodilo - napisala je Falon.


Pročitajte i: Kako oporaviti mišiće: Istezanje, masaža i drenaža sprečavaju pucanje


Ona je ispričala kroz koju je bol prolazio njen suprug kome je urađeno oko 40 biopsija vrata, leđa i pluća, i koji je imao četiri bolne operacije. U juluove godine, poslednja operacija uključivala je uklanjanje velikog delakože s Rajanovog vrata i nogu.- Trebalo je skinuti velikideo kože s vrata i leđa. Napravili su mu i kožnu transplantaciju tako da su mu uklonili kožu s obe noge kako bi pokrili deo na vratu i leđima - ispričala je.


Rajanje, takođe, opisao ovo iskustvo.


- U početku je bilo zastrašujuće, ali više sam bio zabrinut činjenicom da ću imati prilično značajne ožiljke - rekao je.


Takođe,priznao je da nikada nije mislio da će biti u opasnosti, jer kao dete nije imao mnogo pega.- U posljednjih nekoliko godina to je počelo da se menja, dobio sam više mrlja i pega, ali dok nisam počeo da radim u industrijskom rudniku nisam razmišljao o pregledu - rekao je.


Rajan je želeo da podeli ovo iskustvo kako bi upozorio ljude na zablude o melanomu.


Rekao je da većina ljudi veruje da kancerogene pege mogu biti smrtonosne, ali se uklanjaju prilično lako i ostavljaju samo mali ožiljak. Deljenjem slika njegovog vrata na društvenim medijima želeo je ljudima da pokaže koliko katastrofalno može da bude ovo stanje. Njegovo dvoje male dece, od osam i pet godina starosti, idu na redovne preglede.


- Uradite pregled kože - pozvao je Rajan sve korisnike "Fejsbuka".


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije