Mandarine za vitak stas i jači imunitet

S. D.

07. 10. 2019. u 18:08

Мандарине за витак стас и јачи имунитет
Često se kaže da su mandarine čuvar našeg srca, a evo i zašto. Bogate su kalijumom, čija je preporučena dnevna doza 4.700 miligrama i ukoliko se konzumira u potrebnim količinama smanjuje rizik od srčanog udara

STIGLA je jesen, sa njom prehlade i virusi, pa je vreme da ojačate imunitet i unesete u organizam više svežeg voća. Mandarine su odličan izbor, jer sadrže dva puta više vitamina C od pomorandže, a samo jedna velika voćka zadovoljava 53 odsto dnevnih potreba za ovim vitaminom koji je moćan antioksidans.

Bogate su folnom kiselinom, čiji nedostatak kod trudnica može da izazove prevremeni porođaj, ali i vlaknima, pa podstiče rad creva. Pektin iz mandarine sprečava porast nivoa šećera u krvi i smanjuje osećaj gladi. Svakodnevno konzumiranje preporučuje se onima koji žele da smršaju ili zadrže vitak stas.

Često se kaže da su mandarine čuvar našeg srca, a evo i zašto. Bogate su kalijumom, čija je preporučena dnevna doza 4.700 miligrama i ukoliko se konzumira u potrebnim količinama smanjuje rizik od srčanog udara. Dobre su za negu lica, a eterično ulje ovog voća je naročito delotvorno kod masne i problematične kože.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

mara maruska

07.10.2019. 19:34

Acerola sadrži 20 puta više vitamina C, od ostaloh citrusa.Kod nas se može naći samo u vidu suplemenata(npr. pro100 OPC+C) ali je zaista fantastična u podizanju imuniteta i zaštiti od prehlada i gripa.