Probiotski jogurt - neizostavan saveznik u ubrzanju metabolizma

ponedeljak, 11. 02. 2019. u 13:51

Пробиотски јогурт - неизоставан савезник у убрзању метаболизма
O njegovim benefitima svedoče brojni stručnjaci koji ističu probiotski jogurt kao nutritivno najbogatiji, sa funkcionalnošću koja se odražava u brojnim segmentima našeg zdravlja od najranijeg doba do kasne starosti

Jogurt je jedan od mlečnih proizvoda koji se konzumira od najranijeg detinjstva. O njegovim benefitima svedoče brojni stručnjaci koji ističu probiotski jogurt kao nutritivno najbogatiji, sa funkcionalnošću koja se odražava u brojnim segmentima našeg zdravlja od najranijeg doba do kasne starosti.

Ovo su neki od najznačajnijih benefita koje obezbeđuje redovna konzumacija jogurta bogatog probiotskom kulturom, a najpoznatiji na našem tržištu jeste svakako Balans+ jogurt:

1.Održavanje zdravlja digestivnog sistema

Zbog visokog sadržaja mlečnih kiselina i bakterija, probiotski jogurt se pokazao kao najefektivniji funkcionalni proizvod koji reguliše neprijatne simptome nadutosti, probleme sa varenjem i poznati sindrom nervoznih creva.

2. Bogat proteinima

U samo 250g probiotskog jogurta može se naći do 8g proteina koji daju snagu vašem organizmu i pružaju osećaj sitosti što sprečava prekomeran unos hrane.

3.Prevencija dijabetesa

Redovna konzumacija probiotskog jogurta umanjuje mogućnost oboljevanja od dijabetesa tipa 2 jer pospešuje absorpciju neophodnih nutrijenata u digestivnom traktu što je značajno i za održavanje krvnog pritiska.

4.Zaštita od nastanka kardiovaskularnih bolesti

Konzumacija jogurta na dnevnom nivou sinižava mogućnost za obolenjem od srčanih bolesti za 18% te ga treba uključiti u izbalansiranu ishranu bogatu vlaknastim voćem, povrćem i žitaricama koje se preporučuju u prevenciji srčanih bolesti.

(PR)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dr. Jova i Kompanija

11.02.2019. 14:37

O probajotiku se mnogo pise, ali premalo zna. Mnogi lekari ga ne priznaju, jer se ne zna dovoljno. Zato je bolje da se u organizam unosi sa hranom.