Potrošite 500 kalorija dnevno

V. N.

28. 07. 2018. u 19:15

Потрошите 500 калорија дневно

Shutterstock

Ako želite da smršate, najbitniji korak je promena načina ishrane, što najčešće podrazumeva smanjen unos kalorija

UKOLIKO ste voljni da smršate, najbitniji korak je promena načina ishrane, što najčešće podrazumeva smanjen unos kalorija. Drugi bitan korak je fizička aktivnost, jer dodatno doprinosi potrošnji energije, ubrzava metabolizam i brže se eliminišu suvišni kilogrami. Osim toga, vežbanje utiče na raspoloženje, daje energiju i poboljšava zdravstveno stanje.

Vežbe za mršavljanje trebalo bi da se rade od tri do pet puta nedeljno, u teretani ili kod kuće, a tokom leta najbolje napolju.

Trening bi uvek trebalo započinjati preskakanjem konopca, trčanjem ili vožnjom bicikla. Nakon toga se izvode ciljane vežbe za oblikovanje mišića.

Za bolji efekat koristite svakodnevne situacije da što više šetate, hodajte dok radite, idite peške do grada i izbegavajte lift. Kada steknete bolju fizičku spremnost i kada vam kondicija bude bila na boljem nivou i ako sagorevate 500 kalorija dnevno, mršavićete pola kilograma nedeljno.

Za početak predlažemo vam jednostavne vežbe koje doprinose boljoj fizičkoj spremnosti.


Čučnjevi

Čučnjevi su odlični ako želite da brzo vidite efekat vežbanja. Iz stojećeg stava raširite stopala u širini bokova, a ruke stavite na potiljak i radite vežbu gore-dole, pravilno deset puta. Mali predah, pa ponovite opet 10 puta u onoliko serija koliko vam mogućnosti dozvoljavaju.


Skokovi

Noge raširite u širini bokova, a ruke ispružite u stranu. Prvo se dobro isteglite i razdrmajte, što više možete. Zatim, skočite što više. Ponovite ovo deset puta, ali ne žurite. Važno je da kvalitetno i precizno izvedete svaki skok.


Stopala

Deset puta zaredom rukama dodirnite stopala. Kada se ispravljate, ne žurite, već bi to trebalo da bude postepeno ispravljanje pršljen po pršljen. Dišite ravnomerno i opušteno.


Trbušnjaci

Za početak se trudite da uradite deset pravilnih trbušnjaka. To praktično znači da morate da osetite da vam se zatežu mišići stomaka dok se podižete, a nikako da "cimate" glavom ka napred. Za pravilni rad je poželjno da držite šipku u rukama, uhvatite je u širini ramena, a podizanje od podloge kontrolišite snagom mišića trbuha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije