Maca, prirodna vijagra

V. N.

10. 05. 2017. u 20:20

Čudotvorna biljka osvaja peruanska polja. Ublažava simptome menopauze i hormonskih poremećaja, jača polnu moć i otklanja hronični umor

Маца, природна вијагра

BILJKA maca (čita se maka), botaničkog naziva Lepidium meyenii sadrži hormonske spojeve, koji podstiču cirkulaciju u području karlice, a utiče i na proizvodnju hormona testosterona i estrogena, pa se naziva i prirodna vijagra.

Maca se još naziva i peruanski koren. To je vrlo otporna biljka, crvenkastog korena sličnog rotkvici. Koren mace obično se suši i uskladišten može trajati sedam godina. Maca jača snagu, libido i povećava plodnost. Zbog povećane potražnje, u Peruu je svake godine sve više površina pod ovom biljkom. Razmnožava se semenom. Nakon setve počinje klijati u roku od pet dana. Sazreva za osam meseci.

Maca ublažava simptome menopauze i hormonskih poremećaja, leči sterilitet kod mukaraca, jer povećava proizvodnju i pokretljivost spermatozoida. Jača polnu moć i otklanja hronični umor. Maca se ne sme konzumirati za vreme trudnoće i dojenja. Na tržištu se može naći u obliku praha, kapsula ili sveža.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Upravo

11.05.2017. 10:39

kako ste opisali da deluje maca deluje i nar. Koji uz to pospešuje proizvodnju azot-oskida u organizmu te tako zbilja deluje istim mehanizmom kao i Viagra. Uz to povećava izdržljivost i ubrzava oporavak posle fizičkog napora. Najbolje je konzumirati proizvod koji sarži i koru nara jer je u njoj veliki deo aktivnih supstanci.