Lekovita himalajska so

V.N.

29. 04. 2017. u 08:12

Лековита хималајска со

Shutterstock

Iako je morska so na boljem glasu od obične bele, rafinisane, stručnjaci su i u nju počeli da upiru prstom zbog zagađenja u moru i hvale isključivo himalajsku

Iako je morska so na boljem glasu od obične bele, rafinisane, stručnjaci su i u nju počeli da upiru prstom zbog zagađenja u moru i hvale isključivo himalajsku. Kao argumente navode podatak da je najčistija i najzdravija, jer se vadi iz nezagađenog područja Himalaja. Roze je boje zbog gvožđa, a sadrži 84 elementa koja se nalaze i u našem organizmu, što znači da telo snabdeva svim potrebnim mineralima.

Brže se vari i ne podiže krvni pritisak, koristi se u manjoj količini od obične soli jer ima jači ukus. Osim toga, sprečava dehidrataciju, reguliše nivo šećera u krvi, ubrzava metabolizam, umiruje grčeve u mišićima, poboljšava cirkulaciju, pomaže kod vaskularnih oboljenja... Dobra je za relaksaciju, čisti telo od toksina i oslobađa od stresa kada se doda u kupku sa toplom vodom. Na isti način ublažava prehladu i smanjuje bolove izazvane artritisom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Trik

30.04.2017. 20:38

So je so,bez obzira odakle je.So ima isti hemijski sastav a razni dodaci uz so čine nešto drugo i prave razliku,ali takvu smesu ne treba zvati čista so.

Miodrag

03.05.2017. 12:35

Da li je himalajska so mozda iz Mrtvog Mora , ili je zbilja sa Himalaja? Odakle joj potice naziv?