Vežbajte sa tegovima za naglašenije mišiće

15. 09. 2019. u 14:15

Вежбајте са теговима за наглашеније мишиће

Depositphotos

Iako je u rekreativnim centrima za trening koriste uglavnom muškarci, ketlbel je podjednako dobra i za trening žena

PREPORUKA fitnes instruktora za sve koji žele da razviju mišićnu masu jeste da vežbaju sa tegovima. Pomoću njih se za vrlo kratko vreme mogu postići zavidni rezultati, kao što su povećanje mišićne mase i veća snaga.

Kao i kod svake druge fizičke aktivnosti, veoma je važan kontinuitet u vežbanju, a težinu tegova određuje samo cilj koji želite da dostignete. Ukoliko želite samo da povećate mišićnu masu, radite sa lakšim težinama, dok snaga zahteva veća opterećenja.

Za vežbanje sa tegovima mogu da se koriste njihovi različiti oblici - šipke, bučice, kao i ketlbel.

Ketlbel je vrlo praktična fitnes alatka. Iako je u rekreativnim centrima za trening koriste uglavnom muškarci, ona je podjednako dobra i za trening žena.

Predlažemo van neke od najefikasnijim vežbi sa ketlbelom za naglašenije mišiće.

RUKE

Iz polučučnja jednom rukom podižite ketlbel, a drugu oslonite na bok. Prilikom podizanja ruka se savija u laktu koji se podiže dok ne dođe u ravan sa ramenom. Uradite vežbu najpre jednom pa drugom rukom.
NOGE I STRUK

Ketlbel držite u jednoj ruci i oslonite ga na spoljnu stranu podlaktice. Drugu ruku opružite u ravni sa ramenom. Spustite se u čučanj, pa se podižite i rotirajte gornji deo tela u suprotnu stranu od ketlbela. Ponovite isto držeći ketlbel i u drugoj ruci.


LEĐA, STOMAK

Zauzmite stojeći stav sa blago povijenim kolenima. Stomak i leđa trebalo bi da budu zategnuti, a glavni oslonac tela u karličnom pojasu. Stopala treba da budu razmaknuta u širini kukova. Držeći ketlbel sa obe ruke, podižite ga najpre do visine ramena, a potom iznad galve.


ČUČNjEVI

Držeći ketlbel sa obe ruke radite čučnjeve. Vodite računa da vam kolena pri čučnju ne prelaze vrhove prstiju stopala.


TRBUŠNjACI

Držeći ketlbel sa obe ruke lezite na leđa. Podižite gornji deo tela od podloge i završite pokret sa zasukom, odnosno rotiranjem tela u stranu. Vežbu radite naizmenično, u jednu pa drugu stranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije