Tračare i pesimisti ne napreduju u poslu

S. D.

25. 07. 2019. u 17:14

Oni koji šire glasine i ogovaraju kolege ne mogu računati da će napredovati na poslu, jer su takvi nepoželjni u okruženju, a na sličan tretman mogu računati i „beskičmenjaci“, pesimisti, sveznalice...

Трачаре и песимисти не напредују у послу

Depositphotos

ČESTO se pitate zašto ne napredujete na radnom mestu jer smatrate da ste to odavno zaslužili. Ako niste znali, postoji nekoliko tipova ljudi kojima to nikad neće poći za rukom zbog odnosa prema poslu i kolegama.

Tu spadaju brbljivci. Mada je veština komunikacije prednost u svakom poslu, kod ovih osoba to podrazumeva širenje glasina i ogovaranje kolega, zbog čega su nepoželjni u okruženju. U problemu su i "beskičmenjaci" koji ne znaju da zauzmu odlučan stav pred šefovima, pa često dobijaju više obaveza nego što mogu da obave. To pokazuje da nisu sposobni da odgovore na poslovne izazove, ali ni da upravljaju poslom i obavezama drugih.

Poštovanje ne mogu da očekuju ni pesimisti koji stalno odbijaju predloge kolega i nemaju reči hvale ni za koga. Ukoliko se ponašate kao večita žrtva, okrivljujući uvek druge za probijanje rokova ili loše rezultate, teško ćete steći naklonost kolega i nadređenih. Ispadi besa takođe nisu prihvatljiv način ponašanja u kolektivu, pa ako lične frustracije ispoljavate na radnom mestu, nećete daleko dogurati.

Niko ne voli ni sveznalice, odnosno one koji misle da su pokupilu svu pamet ovog sveta. Mada poslodavci traže obrazovane saradnike, spremne da uče i napreduju, ako stalno ispravljate kolege, dajući im do znanja da su vaše poslovne ideje i strategije najbolje, distanciraće se od vas. Tako ćete oslabiti pozicije i mogućnost da napredujete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije