Rešenje za bolje raspoloženje

S. D.

ponedeljak, 10. 06. 2019. u 21:10

Решење за боље расположење

Depositphotos

Boravak u prirodi deluje pozitivno na mentalno i fizičko zdravlje ljudi, pa je dovoljno da pet minuta budete okruženi zelenilom

SVAKODNEVNE obaveze i užurbani ritam života nameću stres i utiču na raspoloženje, ali i za to postoji rešenje. Boravak u prirodi deluje pozitivno na mentalno i fizičko zdravlje ljudi, pa je dovoljno da pet minuta budete okruženi zelenilom. Raspoloženje i energiju vratiće vam i redovno vežbanje, ali i ukoliko učinite nešto lepo za drage osobe. Dovoljno je da spremite večeru i pozovete porodicu ili prijatelje.

Bolje ćete se osećati ako nekoliko puta nedeljno pripremite jutarnju kupku u kojoj ćete uživati bar 15 minuta. Ukrasite dom cvećem jer će vas to sigurno usrećiti, a umirujući efekat ima i muzika, zato napravite plej-listu sa omiljenim energičnim pesmama koje će vam dati motivaciju. Jedan od možda najvažnijih saveta je da se distancirate od virtuelnog sveta barem sat vremena dnevno. Isključite mobilni telefon i zaboravite na društvene mreže i to vreme iskoristite, recimo, za kuvanje ili čitanje knjiga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije