Pazite šta objavljujete na društvenim mrežama

T. L.

05. 12. 2016. u 12:12

Dok jednima društvene mreže služe za opuštanje, drugima su mape za prevare i manipulacije

Пазите шта објављујете на друштвеним мрежама

Shutterstock

DOK jednima društvene mreže služe za opuštanje, drugima su mape za prevare i manipulacije. Mnoge stvari koje objavljujete na "Fejsbuku" za neke su informacije od zlata. Da ne biste ostavljali tragove lopovima i prevarantima, budite oprezni i nastojte da javno ne otkrivate sledeće sadržaje:

* Datum i mesto rođenja

Iako je lepo kada vam prijatelji upute čestitku na društvenim mrežama, nije baš uputno da svi znaju kada ste i gde rođeni. To je kao da ste lopovima otkrili sigurnosne podatke bankovnog računa, jer preko tih informacija lako se stiže do matičnog broja.

* Kućna adresa

Objavljivanje ovog podatka je putokaz i do onih koje ne želite da vidite na svom kućnom pragu, tako da dobro razmislite pre nego što ga obelodanite.

* Putovanja

Svi vole da se "čekiraju" sa nekog lepog mesta, ali baš to čekaju potencijalni lopovi - da saznaju u kom trenutku ste na putu, pa da vas "posete".

* Mamino devojačko prezime

Ovaj podatak se obično nalazi u odgovoru na jedno od sigurnosnih pitanja na većini internet stranica - od elektronske pošte preko kreiranja profila na društvenim mrežama do otvaranja kreditnih kartica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Tokutokate

05.12.2016. 13:41

Zato ja sto se tice slika sa putovanja,prvo se fotkam na tom putovanju i postavim slike tek kad dodjem sa odmora.Pa neka lopovi dodju "na kaficu" :)