Upoznale ste savršenog muškarca - kulturnog, obrazovanog, sa stilom, koji zna ko je i čemu stremi. Ipak, na sam pomen da ima 40 i neku, već ste na pola puta do vrata. Savet vam je da pre nego što ga otpišete, razmotrite sve postojeće stereotipe, razbijete predrasude.

Verovatno ima neki ozbiljan problem“ - ovo može biti istina, ali je puno i onih koji su oženjeni i razvedeni, sa istom karakternom osobinom. Možda je jurio unapređenje, tražio pravu osobu...

Sigurno je ženskaroš„ - ako se još ni jednoj nije obećao, ne znači da juri za svakom suknjom i svakodnevno ređa recke. Zato ne bežite, već pokušajte da saznate šta je u pitanju. Pored toga, sasvim je razumljivo da se broj bivših nakupio tokom godina, ali to ne znači da će vas prevariti prvom prilikom.

Plaši se vezivanja“ - da, ovo zaista može biti slučaj. Ipak, svi mi srećemo pogrešne partnere tokom života, pa je možda bio povređen ili ostavljan. Možda je želeo da se skrasi, ali one sa kojima je bio to nisu htele. Zato ga ne kažnjavajte ovakvim komentarima, samo zato što mu prethodne veze nisu uspele.

Verovatno ne želi decu“ - ako mu deca nisu bila na „radaru“ pre desetak godina, ne znači da je to sada slučaj. Svi znamo da se prioriteti s vremenom menjaju. Sad kad je dobro poslovno situiran, finansijski obezbeđen, sledeći korak mu je možda pravljenje beba. Stoga ne pretpostavljajte, već ga otvoreno pitajte.

Nije stvoren za brak“ - možda je ovo istina, a možda i nije. Ipak, poenta zabavljanja je da se upoznate. Partner bi trebalo da zadovoljava sve vaše potrebe i da mu budete na prvom mestu. Postavljanjem pravih pitanja tokom sastanka možete otkriti za čim traga, šta su njegovi prioriteti. Drugi pokazatelji, poput toga da li vam na vreme odgovara na poruku, takođe mogu da ukažu na to da li je ili nije „pogodan za dugu vezu“.