Kako prepoznati dobrog šefa

V. N.

18. 09. 2019. u 13:26

Како препознати доброг шефа

Depositphotos

Dobar šef će preuzeti odgovornost za sve što se dešava u njegovom sektoru i neće kriviti zaposlene ako nešto krene po zlu. Neće tražiti od radnika da špijunira kolege, jer to nije ni profesionalno, ni etički

PRIVILEGIJA je imati dobrog šefa. Pravog vođu "tima" prepoznaćete po tome što nikad neće zahtevati od zaposlenih da sakriju istinu od klijenata zato što on nije želeo da im je saopšti. Niti će tražiti da kolege međusobno lažu jedni druge. Dobar šef će preuzeti odgovornost za sve što se dešava u njegovom sektoru i neće kriviti zaposlene ako nešto krene po zlu.

Šef neće tražiti od radnika da špijunira kolege, jer to nije ni profesionalno, ni etički, već će zaposlene da pita da li im je potrebna pomoć i tako će izgraditi međusobno poverenje. Pravi pretpostavljeni će uvek biti spreman da čuje ideje svojih radnika, pohvaliće ih za dobro obavljen posao i neće dopustiti da rade satima bez pauze. On će dozvoliti zaposlenima da kažu šta misle. Njegov interes je da se otkrije problem unutar kolektiva, ukoliko postoji, i da se što brže reši, kaki bi nesmetano mogli da nastave da obavljaju posao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

бајковити имагинариум

18.09.2019. 14:04

Наравно да оваквих шефова има. Само код браће Грима.

Bcb

18.09.2019. 21:56

Imao sam dobrog sefa u bivsoj firmi.Njegova dobrota ga je kostala radnog mesta.Direktoru takav covek ne odgovara.