Zašto sanjamo da letimo?

T. L.

17. 09. 2019. u 12:53

Зашто сањамо да летимо?

Depositphotos

Kada u snu jurimo kroz vazduh osećajući vetar, vrlo je verovatno da u stvarnosti pokušavamo da pobegnemo iz neke teške situacije. Ukoliko sanjamo da počinjemo naglo da padamo, moguće je da imamo strah od neuspeha na poslu

SAN o letenju je zapravo potreba da uspostavimo kontrolu nad nekim ili nečim - objašnjavaju nam tako stručnjaci (tumači snova). I nije tako redak. Javlja se već kod mališana, intenzivno i živopisno, ali i kod maštovitih osoba.

U kasnijem dobu može da nas upozori da imamo strah od preterane kontrole nad nekim aspektom života ili da se plašimo da će neko na javi pokušati nas da sabotira, da nam ukrade slobodu.

Kada u tom snu jurimo kroz vazduh osećajući vetar, vrlo je verovatno da u stvarnosti pokušavamo da pobegnemo iz neke neprijatne, teške situacije. A, dok sanjamo smo srećni. To je govorio još Artemidor, poznati grčki tumač snova, dok su ostali kasnije samo prihvatili i nadograđivali njegovo objašnjenje.

Ukoliko sanjamo da tokom leta počinjemo naglo da padamo, moguće je da imamo strah od neuspeha na poslu. Ukoliko smo veoma visoko odlepršali, znači da imamo probleme u braku ili vezi. Let iznad mutne vode je upozorenje da imamo neprijatelja koji nešto smera protiv nas, a ako nam se ukaže sunce, znači da se brinemo bez razloga za nešto. Međutim, stručnjaci kažu da je svakako dobro kada nam se takav san dešava, jer nas oslobađa napetosti sa jave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije