Tradicionalno spremljene kokice nisu kalorične

Z. O. J.

11. 08. 2019. u 12:42

Традиционално спремљене кокице нису калоричне

Depositphotos

Ako kupujete kukuruz kokičar na pijaci i spremate ga na tradicionalan način, kokice možete smatrati dijetalnom hranom. One su izuzetno dobre za večernji boravak ispred televizora, ali i kao zamena za lagani ručak

Kada vas privuče miris kokica na ulici, pa poželite da ih napravite kod kuće, nemojte da se predomislite zato što smatrate da su kalorične. Naprotiv, i kokice mogu biti dijetalna hrana, ali samo pod uslovom da nisu premazane raznim dodacima u vidu putera, karamela i čokolade, poručuju nutricionisti.

Međutim, sve kupovne varijante koje sadrže dodatni šećer prepune su nepotrebnih kalorija. Naravno, treba voditi računa o tome šta se nalazi i u kokicama koje se kupuju na ulici, jer takođe mogu biti opterećene sastojcima koji goje.

Ako kupujete kukuruz kokičar na pijaci i spremate ga na tradicionalan način, kokice možete smatrati dijetalnom hranom. One su izuzetno dobre za večernji boravak ispred televizora, ali i kao zamena za lagani ručak u toku dana. Bilo koje vreme da je u pitanju, potrebno je prilično truda da se pojede velika činija kokica. Dobra strana ovako spremljenih kokica je to što se odvraća pažnja od grickanja drugih kaloričnijih stvari. Osim toga, kokice stvaraju potpun osećaj sitosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije