Nezdrava ishrana

M. D.

05. 12. 2016. u 10:10

I "Tviter" zna da se nezdravo hranimo - zaključak je istraživanja koje su sproveli naučnici sa Univerziteta u Juti

Нездрава исхрана

Shutterstock

I "Tviter" zna da se nezdravo hranimo - zaključak je istraživanja koje su sproveli naučnici sa Univerziteta u Juti. Analizirajući 80 miliona "tvitova" poslatih iz Amerike od sredine 2014. do sredine 2015. godine, izdvojili su 4 miliona (pet odsto) u kojima su se pominjali hrana i piće. Zatim su ih kategorisali u zdrave i nezdrave opcije. Iznenađujuće ili ne, tek na listi od deset najčešće pominjanih namirnica i pića, nalazi se samo jedna koja se svrstava u zdravu - reč je o piletini. Prva tri mesta zauzimaju kafa, pivo i pica, a na listi su i roštilj, sladoled, takos, vino.

Zanimljivo je da su u siromašnijim oblastima korisnici bili manje skloni da pominju zdrave namirnice, kao i da su o brzoj hrani najčešće pisali stanovnici gusto naseljenih gradova.

Kada su analizirali najčešće pominjane aktivnosti, istraživači su ustanovili da je na prvom mestu hodanje. Sledeći su plesanje, trčanje, vežbanje, golf, plivanje, joga, kuglanje. Oblasti u kojima su najčešće pominjani hodanje, ples i trčanje imale su nižu stopu smrtnosti i gojaznosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije