STRUČNjACI su osmislili ovu fitnes dijetu kako bi ripremili telo za vežbanje, ali i da bi se oni koji planiraju da smršaju pravilno hranili tokom treniranja.

Najbolje bi bilo da se dijeta drži bar četiri nedelje, ali po potrebi, može i duže. Uz dijetu, trebalo bi da se u prvoj sedmici izgubi oko tri do četiri kilograma, a onda najviše dva kilograma nedeljno.

Ovaj režim ishrane takođe pomaže čišćenju organizma, a koža, kosa i nokti postaju jači.


PRVI DAN

Doručak: sok od mandarine ili pomorandže ili jedna jabuka i kruška

Ručak: crni hleb sa kašičicom majoneza, paradajzom, zelenom salatom, pšeničinim klicama, crnim lukom i kiselim krastavcima.

Večera: zagrejati malo ulja, kašičicu meda, šoljicu vode, kašiku supe, čen belog luka i kašiku soja sosa. Dodati isečenu tikvicu, šargarepu, malo svežeg kupusa i 100 g skuvane testenine. Kuvati sve na tihoj vatri pet minuta.


DRUGI DAN

Doručak: sok od jabuke i šargarepe

Ručak: prokuvati glavicu karfiola pa ga izgnječiti i umešati kašičicu soka od limuna, morske soli, origana, majorana i dve kašičice majoneza. Ovo koristiti kao premaz za crni hleb, preko čega se stavljaju paradajz i pšenične klice.

Večera: izdinstati pola glavice crnog luka na pola kašičice ulja. Umešati kašičicu biljnog začina i komadić kocke pileće supe. Doliti šoljicu vode i kukuruza (zamrznutog ili iz konzerve). Po želji, začiniti soja sosom i začinima.


TREĆI DAN

Doručak: svež sok od pomorandže ili šljive.

Ručak: tortilja ili pogača od kukuruznog brašna premazana majonezom, senfom ili maslacem i prekrivena svežim povrćem (krastavac, šargarepa) i začinima.

Večera: zagrejati kašičicu maslaca, umešati malu kašiku seckanih začina, sok od limuna, so i glavicu crnog luka. U to staviti 125 g nemasne ribe i dinstati osam minuta.


ČETVRTI DAN

Doručak: svež sok od jabuke ili narendana jabuka začinjena cimetom.

Ručak: manji pečeni krompir začinjen sa malo maslaca i biljnog začina i zelena salata.

Večera: dinstati glavicu luka, manju glavicu celera i manju šargarepu na kašičici maslaca. Dodati po 125 g graška i spanaća (može iz zamrzivača), tikvice, manju glavicu kupusa, šoljicu vode. Sve kuvati 10 minuta. Uz obrok jesti i komad crnog dvopeka.


PETI DAN

Doručak: sok od ananasa (ili grejpfruta) ili voćna salata od banana, jagoda, kivija.

Ručak: pomešati dve šoljice seckane zelene salate, šoljicu paradajza, šoljicu kelja, šoljicu kukuruza, kašičicu majoneza i kašičicu ulja. Dodati jabukovo sirće ili sok od limuna po želji. Sve to koristiti kao namaz za tortilju ili tanju pogaču.

Večera: 175 g fileta morske ribe ispeći na žaru. Preliti mešavinom od 2 kašičice ulja, čena belog luka, malo peršuna, senfa i limuna.


ŠESTI DAN

Doručak: izgnječena dinja i smokve.

Ručak: u izgnječeni avokado umešati majonez, kašičicu senfa, sok od limuna, malo vode da se dobije gust krem i dodati šoljicu i po heljdinih, šoljicu suncokretovih i pola šoljice pšeničnih klica. Staviti u tortilju ili pogaču.

Večera: na kašičici maslaca ispržiti 125 g belog pilećeg mesa, izvaditi ga, a u sok umešati začin, malo soka od limuna, glavicu crnog luka i začine. Prodinstati i preliti meso.


SEDMI DAN

Doručak: svež sok od pomorandže, ili dinja.

Ručak: tortilju ili tanku pogaču napuniti šoljicom isečenog kelja, pola šoljice kolutova avokada, pola šoljice klica, isitnjenom zelenom salatom i začinima.

Večera: iseckati 130 g šampinjona, prodinstati na kašičici ulja da tečnost ispari. Umešati malo izgnječenog belog luka, seckanog peršuna, začiniti i time preliti 100 g kuvane testenine.