Filmovi o Maradoni i Polunjinu na onlajn festivalu Moj OFF

Tanjug

24. 03. 2020. u 14:44

Филмови о Марадони и Полуњину на онлајн фестивалу Moj OFF
Film kontroverznog reditelja Romana Polanskog “Optužujem” svečano će otvoriti 27. marta u 21 čas prvi onlajn festival “Moj OFF”
Film kontroverznog reditelja Romana Polanskog “Optužujem” svečano će otvoriti 27. marta u 21 čas prvi onlajn festival “Moj OFF”, a na repertoaru su i ostvarenja o Maradoni i Polunjinu.


Ljubitelji kinematografije moće će do 10. aprila, potpuno besplatno da uživaju uz aktuelna igrana i dokumentarna filmska ostvarenja, ali i naslove namenjene deci i tinejdžerima na adresi mojoff.net.


Pred gledaocima naći će se čak 65 naslova snimljena u različitim svetskim produkcijama i koprodukcijama, u okviru pet programskih celina: Velikani filma, Viđeno neviđeno, Dokumentarni vrhunci, Porodična avantura i Kids Fest predstavlja.


Nakon svečanog otvaranja koje će upriličiti najnoviji film Polanskog koji je opisujući čuvenu aferu Drajfus s kraja 19. veka uzdrmao i duboko podelio francusko društvo i koji se kao nosilac brojnih filmskih nagrada uvrstio i na ovogodišnji 48. FEST; na bogatom repertoaru „online festivala“ naći će se i zanimljivi naslovi iz sfere dokumentaristike.


Publika će biti u prilici da vidi i nikada u Srbiji prikazan film o ukrajinskom baletanu Polunjinu „Igrač“, kao i film o čuvenom argentinskom fudbaleru Dijegu Maradoni, koji je prikazan na ovogodišnjem Festivalu dokumentarnog filma #DOK2.


Verovatno jedan od najznačajniji filmova modernog plesa „Igrač“ englesko -američke koprodukcije iz ne tako davne 2016. godine, prati životnu i profesionalnu ispovest ukrajinske baletske zvezde Sergeja Vladimiroviča Polunjina.


U jednoipočasovnom filmskom ostvarenju reditelja Stivena Kantora, talentovani baletan kroz intimnu ispovest preispituje svoje postojanje i posvećenost plesu, koji su ga i doveli do epiteta - legendarni u ovoj igračkoj sferi Interesantan je podatak da je film sniman u Beogradu, ali da nikada nije prikazan u Srbiji i regionu.


Zahvaljujući ovom filmskom - umetničkom remek delu, Polunjin koji je istovremeno državljanin Rusije i Ukrajine, postao je i srpski državljanin.


Takođe, publika će moći da sazna interesantne i do sada nikad viđene detalje iz života slavnog argentinskog fudbalera Diega Maradone u istoimenom engleskom dokumentarnom filmu reditelja Asifa Kapadije.


Besplatni Online Filmski festival MOJ OFF, kao projekat Kombank Dvorane, Cine granda, Vilinog grada i MCF Megakom filma održan je i od strane Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije