PREDSEDNICA Upravnog odbora Narodnog pozorišta Jasna Dimitrijević podnela je ostavku na ovu funkciju, a u obrazoženju koje je dostavila Ministarstvu kulture i informisanja i upravi pozorišta, Dimitrijevićeva navodi da se iz UO povlači isključivo "zbog neodložnih ličnih i porodičnih obaveza".

- Beskrajno sam zahvalna Jasni Dimitrijević na lepoj saradnji, partnerstvu, podršci, kao i usvojenom godišnjem planu rada za 2020. godinu u skladu sa odobrenim finansijama - kaže Ivana Vujić, upravnica Narodnog pozorišta. - Na njeno mesto, po odredbama Pravilnika, dok Vlada Srbije ne imenuje novog čoveka dolazi najstariji član UO, a to je Jasna Nuhović, pravnica nacionalnog teatra. Tako, ovo telo može, u svakom trenutku, da radi u skladu sa svojim ovlašćenjima.

Dosadašnja predsednica UO (upravnica Zadužbine "Ilije M. Kolarca") imenovana je u decembru 2018. U sastav Upravnog odbora ušli su i članovi Nikola Mijailović, redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i operski pevač, Ašhen Ataljanc, primabalerina, dr Filip Bojić, docent na Pravnom fakultetu u Beogradu, Marko Čkonjević, distributer za kinematografiju i menadžer u kulturi, Dejan Kolarov, solista Baleta Narodnog pozorišta i Jasna Nuhović, diplomirana pravnica, zaposlena u nacionalnom teatru.


SARADNjA SA BOLjŠIM

PROTEKLOG vikenda upravnica Ivana Vujić bila u Moskvi gde je razgovarala o saradnji sa čelnim ljudima Boljšog teatra i Teatra nacija. Sa generalnim direktorom Boljšog teatra Vladimirom Urinom (prvi put u istoriji ova dva pozorišta) dogovorena su gostovanja - u početku će to biti razmena pedagoga, a zatim i nastupi Opere i Baleta. Urin će uskoro posetiti Narodno pozorište i pogledati neke od operskih i baletskih predstava sa redovnog repertoara. Boravak u glavnom gradu Rusije Vujićeva je iskoristila i za razgovor sa direktorkom Teatra nacija, Marijom Revjakinom, o razmeni gostovanja.