UDRUŽENjE filmskih umetnika Srbije (UFUS), uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, dodelilo je prestižne godišnje nagrade za 2019. godinu.

Nagrada za celokupno stvaralaštvo i doprinos srpskoj kinematografiji dodeljena je istaknutim filmskim umetnicima: Goranu Paskaljeviću (na slici), filmskom reditelju i scenaristi, Miloradu Jakšiću Fanđu, filmskom snimatelju, i Božidaru Zečeviću, filmologu.

Godišnja nagrada za filmsko stvaralaštvo u 2019. godini u kategoriji dugometražnog igranog filma dodeljena je Miroslavu Terziću za režiju filma "Šavovi", a u kategoriji dugometražnog dokumentarnog filma - Darku Bajiću za režiju filma "Linija života".

PROČITAJTE JOŠ: Siniša Pavić: Šurda bi danas dobio otkaz, a ljudi sa platom od 250 € rade kao da primaju 800

Memorijalnu nagradu "Jovan Aćin" u 2019. godini, dobila je Senka Domanović za film "Okupirani bioskop". Diploma Udruženja dodeljena je Festivalu autorskog filma za doprinos razvoju filmske kulture u Srbiji.

Komisija za nagrade je radila u sastavu: Radoslav Vladić, glavni snimatelj slike, Miljen Kreka Kljaković, filmski scenograf, Miroslav Jelić, reditelj animiranog filma, Branislav Milošević, reditelj i Milan Knežević, reditelj. Nagrađenima će priznanja biti uručena na svečanosti u Aeroklubu, sutra u 12 časova.