Otvorena šesta Književna kolonija u Vranju: Matija Bećković od kvara na mikrofonu napravio šalu

J. S./Novosti Online

05. 12. 2019. u 21:19

Отворена шеста Књижевна колонија у Врању: Матија Бећковић од квара на микрофону направио шалу

Matija Bećković Foto: J. S.

Čuveni srpski pesnik je u čini se neposrednom razgovoru sa publikom govorio o svom stvaralaštvu, o ljubavi i savremenicima
U prepunoj sali Doma vojske u Vranju večeras je otvorena šesta po redu Književna kolonija. Gost prve večeri ovog svojevrsnog praznika pisane reči bio je istaknuti srpski pisac i akademik Matija Bećković.

Pročitajte još:
Handke ljut jer ga mediji pitaju samo o politici: Dežurni kritičari me nisu čitali

Čuveni srpski pesnik je u čini se neposrednom razgovoru sa publikom govorio o svom stvaralaštvu, o ljubavi i savremenicima.

Smenjivali su se aplauzi, smeh a i po koja suza kada je Bećković govorio o svojoj o svojoj večito ljubavi prema jednoj ženi, Veri Pavladoljskoj.

Bilo je reči i o dvema knjigama u izdavaštvu naše kuće „80 portreta“ i „100 portreta o drugima.Književna kolonija u organizaciji Narodnog univerziteta traje do 11. decembra,a publika će biti u prilici da uživa u književnim večerima na kojima će gosti biti i književnik Nedeljko Popadić ,aforističar Bojan Ljubenović, pisac Branislav Janković i Zoran Bognar, književnik, književni kritičar i antologičar.

MIKROFON

Na početki izlaganja kada je akademik počeo da govori, primetio je da mikrofon nije podešen. Ljudi iz tehnike su brzo rešili problem, akademik je duhovito prokomentarisao „Još nikad u Srbiji mikrofon nije bio u redu Srbiji“, što je izazvalo gromoglasni aplauz i smeh u Sali Doma vojske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije