Od stalnog dopisnika - PARIZ

KVARTET pijaniste Vladimira Maričića, u kome su još basista Bata Božanić, bubnjar Dušan Ivanišević i perkusionista Lazaro del Toro Vega, nastupio je u utorak veče u Kulturnom centru Srbije u Parizu u okviru međunarodne muzičke manifestacije "Džezi kolors".

U prepunom Centru, kvartet je izvodio svoje popularne melodije, džez kompozicije s balkanskom ornamentikom i tradicionalne pesme u novoj džez-definiciji, kao što su "Rastanak", "Stani, Ibar vodo", "Slovenska fantazija", "Dodole", kompozicije s albuma "Prelo", ali i numeru "Morava" s budućeg albuma koji će izaći tek sledeće godine, čime su, kako je istakao Maričić, želeli da daju dozu eksluziviteta sinoćnom koncertu.

Pročitajte još - Sleće pirat sa Kariba

Za kraj su izveli popularnu kompoziciju "Bolero negotino", poznatu špicu sa nacionalne televizije.

- Jezik muzike dopire dalje nego što smo očekivali – rekao je Maričić na kraju koncerta i podsetio na jaku džez tradiciju u Srbiji, protkanu tradicionalnim domaćim tonovima.

Koncertu je prisustvovao i ministar Vladan Vukosavljević, koji u Parizu predvodi delegaciju Ministarstva kulture i informisanja na Forumu ministara kulture koji se održava u okviru 40. Generalne konferencije Uneska.